CHP'lilere konuşma yasağı getirildi

Deniz Baykal ile Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili başlayan tartışmalar ve Baykal'ın parti genel başkanlığını bırakmasından sonra CHP'li milletvekilleri için bir yasak kararı alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2010 20:45 GÜNCELLEME 10.05.2010 20:45 SİYASET
CHP'lilere konuşma yasağı getirildi

Deniz Baykal ile CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen görüntüler, CHP'de deprem etkisi yaptı. Görüntülerin internet ortamında yayınlayanlar için soruşturma açılırken CHP yönetiminin ilk açıklaması Baykal'a yönelik suikast iddiasına yönelik oldu. Genel Sekreter Önder Sav, Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'ün bazı kişileri tutarak Baykal'ı iki dizinden vurmayı hedeflediğine yönelik İstanbul Emniyeti'ne yapılan ihbarı açıkladı. Sarıgül'ün bu iddialara tepkisi sert oldu.

Bugün ise Deniz Baykal düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa ettiğini açıklerken bu kez  AK Parti hükümetini hedef gösterdi.  Baykal'ın sözlerine en sert tepki Başbakan Erdoğan'dan geldi.

CHP'de parti yöneticilerinin ekranlarda sürekli olayla ilgili yorumlarda bulundular. Akşam saatlerinde parti yönetiminin CHP'li yetkililerin televizyonlarda açıklama yapmaması yönünde karar aldı.