Erdoğan, Baykal'ın belgesini doğruladı

Başbakan'ın 4 yıl önce Baykal'ı çok zor durumda bırakacak hatta siyasi hayatını bitirecek bir belgeyi yayınlatmadığı yönünde eski Danışmanı Ahmet Tezcan'ın da onayladığı olay Erdoğan tarafından da doğrulandı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.05.2010 10:34 GÜNCELLEME 14.05.2010 10:34 SİYASET
Erdoğan, Baykal'ın belgesini doğruladı

Atina'ya hareketi öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4 yıl önce Baykal'la ilgili bir belgenin yayınlanmasını engellediği iddialarını doğruladı.

Erdoğan’ın 4 yıl önce Baykal’la ilgili bir belgeyi yayınlamak isteyen dergicilere “Yayınlarsanız sizi bitiririm” dediği ileri sürülmüştü. Başbakanın eski Danışmanı Ahmet Tezcan ilk olarak Nihal Bengisu Karaca tarafından gündeme getirilen iddiayı doğrulamıştı. 

Erdoğan, ''Eski danışmanlarınızdan Ahmet Tezcan'ın bir iddiası oldu. Bugün de gazetelere yansıdı. Yine Sayın Baykal ile ilgili 'dört yıl kadar önce benzer bir iddianın gündeme geldiğini ve sizin bunu engellediğinizi' iddia etti. Bu olay doğru mudur'' sorusuna, ''Bizi lütfen bu işlerin içerisine çekmeyin, hiç katmayın. 4 yıl önce Ben Ahmet Bey'e ne söylediysem aynı konumdayım. Çünkü biz bu tür pisliklerin içerisine AK Parti olarak giremeyiz ve bundan sonra da girmeyeceğiz'' dedi.

ÖNCE NİHAL BENGİSU KARACA ANLATTI

Bengisu Karaca, üç gün önce TV’deki açık oturumda, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’la ilgili bilinmeyen bir belge olduğunu iddia etmişti.

Karaca, TV’de “Baykal’a ait bir belgeyi ele geçirenler, danışmanı aracığıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bu bilgiyi ulaştırdı. Başbakan da onlara, ’Bu yayınlanırsa, destek olmayı bırakın, sizi bitirmek için herşeyi yaparım’mesajı iletmiş” dedi.

TEZCAN OLAYI DOĞRULADI

Başbakanlık eski Basın Müşaviri Ahmet Tezcan dün bu iddiayı ekranda doğruladı. Habertürk TV’-de yayınlanan ’İkide Bir’ adlı programı Nihal Bengisu Karaca ile sunan Tezcan, 4 yıl önceki olayın detayları ile ilgili bilgiler vermişti.

KAYNAK : Haber 7