CHP'nin türbanı danıştığı iki ilahiyatçı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun türban sorununu çözme vaadinde bulunamasından hemen sonra parti adına çalışma başlattığı duyurulmuştu. CHP heyetinin danıştığı iddia edilen kişiler arasında görüşleri çok tartışılan isim var.

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2010 12:33 GÜNCELLEME 19.09.2010 12:33 SİYASET
CHP'nin türbanı danıştığı iki ilahiyatçı

CHP'nin türban sorununun çözümü için başlattığı çalışmayı yürüten CHP Bilim Yönetim ve Kültür Platformu Başkanı Prof. Dr. Sencer Ayata'nın, görüş olarak Zekeriya Beyaz ve Yaşar Nuri Öztürk fikirleri tartışılan isimlere başvurduğu öne sürüldü.

Vakit gazetesinde Fatih Akkaya imzasıyla yayınlanan habere göre CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla harekete geçen CHP Bilim Yönetim ve Kültür Platformu Başkanı Prof. Dr. Sencer Ayata'nın görüşüne başvurduğu isimlerin Kur'an'da başörtüsünün olmadığını savunan Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, Prof. Dr. Şahin Filiz ve Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk gibi ilahiyatçılar olduğu kaydediliyor. Ayata'nın görüşlerine başvurduğu bir diğer isim ise, Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP Parti Meclisi'ne giren Beyoğlu eski Müftüsü İhsan Özkes.

Vakit'in iddiasına göre Prof. Ayata'nın İhsan Özkes, Zekeriya Beyaz, Yaşar Nuri Öztürk ve Şahin Filiz gibi bazı görüşleri tartışılan ilahiyatçılara danışan CHP'nin çalışması için Diyanet'e ise başvurmadığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre CHP'li Ayata, başörtüsünün İslam'ın bir emri olduğu yönünde fetvaları olan Diyanet'ten görüş talebinde bulunmadı.

Geçtiğimiz günlerde çalışmaları hakkında bilgi veren Ayata, “Saçın tamamen kapatılması şart değil” tezini ortaya sunmuş ve tepki çekmişti. Kemal Kılıçdaroğlu da katıldığı bir televizyon programında sorunun nasıl çözüleceğine ilişkin soru üzerine yaptığı yorumda, bugün başını kapatanların açılmayacaklari gibi bir durumun olmadığını söylemişti.