Burhan Kuzu'ya yumurta yağmuru Video

AK Parti Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nde öğrencilerin yumurtalı protestosuna uğradı. Çok sinirlenen Kuzu, Dekanı istifaya davet etti.

ABONE OL
GİRİŞ 08.12.2010 14:18 GÜNCELLEME 08.12.2010 14:18 SİYASET
Burhan Kuzu'ya yumurta yağmuru Video

nayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ''Türkiye'de Anayasa'' konulu konferansta öğrencilerin protestolarına maruz kaldı. Kuzu konuşmasını yapamadan salondan ayrıldı.

Saat 13.30 sıralarında CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Süheyl Batum'un protesto edilmesinin ardından fakülteye Ak Partili Kuzu geldi. Konferansın yapıldığı salona gelen Kuzu bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. Kuzu'nun konuşmasına izin vermeyen protestocu grup, yumurta ve pet şişe olmak üzeri bir takım cisimler atmaya başladı. Kuzu öğrencileri ikna etmeye çalıştı, ancak başaralı olamadı. Bunun üzerine salondan çıkarılan Kuzu yumurta saldırılarına karşı şemsiye altında yürüdü. 

Kuzu'nun arkasından da protestocu grup yürümeye başladı. Burhan Kuzu, güvenlik görevlilerince üniversitede bir odaya götürüldü. Bu sırada içeriye giren çevik kuvvet ekipleri öğrencilere müdahale etti. Öğrencilerin koridordan uzaklaştırılmasının ardından Kuzu makam aracına bindirildi. Kuzu, kampüsten ayrılırken, üniversite yönetiminin istifa etmesini istedi. Kuzu'nun üniversiteden ayrılmasının ardından çevik kuvvet ekipleri gaz bombası kullanarak protestocu öğrencileri dağıttı.

KAYNAK : CİHAN