Kapusuz: Huzuru baltalamaya çalışıyorlar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, ''Açıklama adı altında tehdit ve şantaja sığınanlar ile teröre destek verenler, kurban verdiğimiz 30 bin insanımızın kanında boğulacaktır'' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.05.2011 13:25 GÜNCELLEME 20.05.2011 13:25 SİYASET
Kapusuz: Huzuru baltalamaya çalışıyorlar

Yazılı açıklama yapan Kapusuz, seçimlere bağımsız aday olarak katılan bazı siyasetçilerin, tesis edilmeye çalışılan kalıcı barış ve huzur ortamını baltalamaya devam ettiklerini belirtti. Diyarbakır'dan bağımsız bir milletvekili adayının ''Kürt kanı döken, Kürt kanında boğulur, hükümet ve devlet aklını başına toplasın'' şeklinde bir açıklama yaptığını hatırlatan Kapusuz, ''Bu ifadelerin sahibi siyasetçiye, sözde siyasetçi diyoruz. Çünkü bu tür siyasetçiler meşruiyet ve güç kaynaklarını milletimizden değil, yasa dışı terör örgütlerinden almaktadırlar. Oysa toplumsal sorunların çözüm merkezi terör örgütleri değil, demokrasi ve doğrudan halktır'' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin uzun yıllardır mücadele ettiği terörizme 30 bin insanını kurban verdiğini vurgulayan Kapusuz, şunları kaydetti:

''Şunu vurgulamak isterim ki, açıklama adı altında tehdit ve şantaja sığınanlar ile teröre destek verenler, kurban verdiğimiz 30 bin insanımızın kanında boğulacaktır. Bu ve benzeri açıklama yapanlar en kısa sürede akıllarını başlarına devşirmelidir. Bu aşamada yapılması gereken şey toplumu germek, şiddete sığınmak, tehdit etmek değil, tam tersine barış ve huzuru referans göstermektir. Barış için asıl olan şey demokrasiden yana olmak, barıştan yana olmak ve huzura katkı sağlamaktır.

Türkiye sevdalısı bir parti olarak hepimiz, hiçbir tehdit ve şantaja kulak asmadan yurdumuzun en ücra köşesine kadar giderek seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İleri demokrasi ve insan hakları konusunda, milli birlik ve kardeşlik projesi ile başlattığımız yürüyüşümüzü sürdürürken, terörle mücadeleden de taviz vermeyeceğiz. Teröre bugüne kadar boyun eğmeyen hükümetimiz, Başbakanımız ve devletimiz, seçim sürecinde dile getirilen bu tür ifade ve açıklamaların sahiplerine gereken dersi verecektir. Tercihini barışa ve huzura katkı vermekten yana değil, seçimlere gölge düşürmek, toplumu tehdit etmek ve huzursuzluğun kaynağı olmaktan yana koyanların bu tutumunu kınıyorum.''

 

KAYNAK : AA