Amaç CHP'ye oy, MHP'yi sokağa dökmek!

Siyaset bilimci-yazar Prof. Dr. Mümtazer Türköne, Deniz Baykal’ın ardından MHP’deki “kaset skandallarının” amacının MHP oylarının CHP’ye taşınması ve MHP’lilerin sokağa dökülmesi olduğunu savundu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2011 06:56 GÜNCELLEME 24.05.2011 06:56 SİYASET
Amaç CHP'ye oy, MHP'yi sokağa dökmek!

Erdinç Akkoyunlu'nun haberi

Siyaset bilimci-yazar Prof. Dr. Mümtazer Türköne, önce CHP lideri Deniz Baykal’ın ardından MHP’nin 10 üst düzey yöneticisinin istifasıyla sonuçlanan “kaset skandallarının” amacının MHP oylarının CHP’ye taşınması ve MHP’lilerin sokağa dökülmesi olduğunu savundu.

Türköne, şöyle konuştu: “İki amaç görünüyor; iki sonuç isteniyor. Biri; MHP’nin barajın altında kalması. İkincisi de, MHP’nin liderinin değişmesi. MHP’nin barajın altında kalmasından yarar sağlayacak olan CHP’dir. Çünkü MHP seçmeni ile AK Parti seçmeni referandumda yollarını ayırdı. MHP’den muhafazakar seçmen  ayrılmıştı. MHP, Batı’da ve sahillerde CHP ile mücadele ediyordu. MHP’nin bu skandallarla sarsılması, CHP oylarının artması demek. CHP bu durumdan, oy olarak, avantajlı çıkar.

MHP’yi sokağa yöneltecek isim

MHP lideri seçimden önce ya da sonra değişirse, kuvvetle muhtemel ki, Meclis’e girememiş MHP’yi sokağa yöneltmek üzere bir liderlik oluşacak. Ortaya çıkacak tabloyu düşünelim: Meclis’te anlaşmaya uzlaşmaya yanaşmayan CHP muhalefeti... Kışkırtan BDP... Ve tek başına AK Parti ile dışarıda MHP. Özellikle toplumsal gerginliği arttırmaya yönelik tablo demek.

Ergenekon’dan başkası yok

MHP’yi barajın altına düşürmeyi amaçlayanlar, Kürt sorunu etrafında bir kapışma öngörüyor. Baykal’ın genel başkanlıktan ayrılmasına neden olan skandal ile MHP’nin yöneticilerini hedef alan skandal aynı.Bu profesyonel bir operasyon... Devlet içindeki çeteler bunu yapabilir. Ergenekon’dan başka müracaat edilecek yer yok.

Star