Kılıçdaroğlu'ndan yeni iddia: Vali oy istiyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ismini açıklamadığı bir vali ve emniyet müdürünün esnafı dolaşarak oy istediğini iddia etti. Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet tarihinde böyle bir ilk kez görülüyor." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2011 21:00 GÜNCELLEME 27.05.2011 21:00 SİYASET
Kılıçdaroğlu'ndan yeni iddia: Vali oy istiyor

Kılıçdaroğlu, İstanbul'daki seçim turuna Sarıyer'de devam etti. Kılıçdaroğlu, Sarıyer'de de Hakkari'deki gibi kardeşlik, özgürlük ve demokrasiden bahsettiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, ''Ama bizim özgürlük anlayışımızla Recep Bey'in özgürlük anlayışı farklı. Herkes özgür olmalı, üniversiteler özgür olmalı, toplum özgür olmalı. 1 milyon 700 bin öğrenciye, 'Ben bunların karşısına 5-10 bin militan çıkarayım da günlerini görsünler' diyen insanda demokrasi, özgürlük kafası var mıdır? Bunlar demokrasiyi bilmezler. Ya benim gibi düşüneceksin ya da gideceksin anlayışı onlarınki..." diye konuştu.

"AK Parti'yi sandığa gömeceklerini" ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu işe bakın, devletin valisiyle emniyet müdürü esnafı geziyorlar, AKP'ye oy istiyorlar. O valiye söylüyorum; sen hemen koltuğundan in. Sen milletin valisi değilsin, AKP'nin valisisin. Cumhuriyet tarihinde böyle bir yüzsüzlük ilk kez görülüyor. Başbakan'a sesleniyorum; bütün valililerini, kaymakamlarını topla, çık karşıma, hesaplaşalım seninle... Allah aşkına, böyle yüzsüzlük olur mu? Utanmıyor musun, sıkılmıyor musun sen? Sen devletin valisisin. Bindiğin araç milletin parasıyla alınıyor. Utanmıyor musun? Eğer bu hükümette toplu iğne ucu kadar demokrasi kültürü varsa o valiyi Ankara'ya alır ve dersini verir. Bunu bekliyoruz."

Miting alanındakilerin, ''Vur vur inlesin, Başbakan dinlesin'' sloganları atmaları üzerine Kılıçdaroğlu, ''Hiç meraklanmayın, şu kardeşiniz ona dinletecek. Ben onun kimyasını bozdum, ezberini bozdum, şifresini çözdüm. Son günlerde itiraflara başladı. 'Benim bakanlarım yolsuzluk yaptı' dedi. Şifresini bozdum, konuşmaya başladı." dedi.

KAYNAK : CİHAN