Kemal Kılıçdaroğlu'nu üzen 4 şehir

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kahvaltıda buluştuğu medyaya seçim sonuçlarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, vekil çıkaramadıkları için hayal kırıklığına uğradığı 4 ili açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2011 19:20 GÜNCELLEME 17.06.2011 19:20 SİYASET
Kemal Kılıçdaroğlu'nu üzen 4 şehir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin seçim çalışmalarını takip eden gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Kılıçdaroğlu CHP'nin milletvekili çıkaramadığı Elazığ, Kütahya, Batman ve Düzce'de hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Seçimde Düzce, Elazığ, Kütahya ve Batman beni hayal kırıklığına uğrattı.  Ben öncelikle Elazığ’dan, Kütahya’dan, Batman’dan milletvekili bekliyordum. Burada oylarımız yükseldi ama milletvekili çıkaramadık. Düzce beni çok umutlandırmıştı. Oyumuz arttı ama milletvekili çıkaramadık. Bolu ve Sakarya’dan da uzun süre sonra milletvekili çıkardık." dedi.

AK PARTİ’NİN YÜZDE 50 OY ALMASI

Seçim sonuçlarını nasıl değerlendirecekleri noktasında da bilgiler veren Kılıçdaroğlu, "Seçim sonuçlarını her lider soğukkanlılıkla karşılaması gerekir. Nasıl daha fazla oy alabiliriz değerlendirmesi yapıyoruz. Raporlar hazırlıyoruz. Önce bunu soracağız.

Sonra öbür cepheye bakacağız. AKP’nin uzun süre iktidarda kalmasından dolayı oy yıpranması gerekiyordu bunu yaşamadı bunu da inceliyoruz." dedi.

HABER 7