Kamalak, hükümete Refahyol zamları ile yüklendi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Bugün memura yeterince zam yapılmıyor. İki günde Türkiye, Yunanistan'a dönermiş. Biz kendi dönemimizde yüzde 50 verdik, hiçbir şey olmadı'' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2012 00:50 GÜNCELLEME 02.06.2012 00:50 SİYASET
Kamalak, hükümete Refahyol zamları ile yüklendi

Kamalak, partisinin Kütahya İl Teşkilatı yöneticileri ve üyeleriyle bir restoranda düzenlediği toplantıda, Müslümanların, sahip olduğu değerlerin farkında olmadığını savundu.

Refah Partisi'nin koalisyon ortağı olduğu dönemde sendikaların memur maaşlarına yüzde 30 zam istediğini ancak maaşların yüzde 50 oranında artırıldığını belirten Kamalak, ''Yüzde 50'yi duyunca herkes şaşırdı. 'Dalga mı geçiyorsunuz?' dediler. Çünkü bir önceki hükümet yüzde 20'den bir kuruş yukarı vermemişti. Biz bu zammı yapınca Mesut Yılmaz, 'O kadar parayı nereden bulacaksınız?' dedi. O parayı bulduk'' diye konuştu.

Kamalak, o dönemde Bağ-Kur'lular ve emekliler için de ciddi oranlarda maaş zammı yapıldığını anımsattı.

''Son 50 yıldır iki yakası bir araya gelmeyen ülkenin yakalarını biz bir araya getirdik'' diyen Kamalak, daha sonra iç sömürüyü önleyebilmek için havuz sistemini kurduklarını, bütün yapılanlar için dışarıdan bir kuruş dahi borç almadıklarını anlattı.

Kamalak, o dönem dış borcu 10 milyar dolar azaltıp denk bütçeyi oluşturduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Bugün memura yeterince zam yapılmıyor. İki günde Türkiye, Yunanistan'a dönermiş. Biz kendi dönemimizde yüzde 50 verdik, hiçbir şey olmadı. Herkese, oğlunuza, kızınıza iş mi arıyorsunuz? Çözüm bizde. Üretmeyen bir ekonomi işsizliği, fakirliği çözebilir mi? Hayır. Çözüm bizde.''

KAYNAK : AA