PKK CHP'li Hüseyin Aygün'ü kaçırdı
Tunceli'de yol kesen PKK'lılar CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kaçırdı. Ovacık'ta vatandaşlarla sohbet eden Aygün'ün burada çekildiği fotoğrafı Facebook'taki sayfasına koyduğu ve PKK'lıların yerini buradan öğrendiği belirtildi. Aygün'ün teröristlere direndiği de ortaya çıktı.
ABONE OLEsnaf ve vatandaşlarla görüşmek amacıyla sabah saatlerinde Tunceli'nin Ovacık İlçesi'ne giden CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün yolu dönüşte saat 19:00 sularında Ovacık karayolunun 35. kilometresinde iki kişilik PKK'lı grup tarafından kesildi.
CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, Akşam Gazetesi Muhabiri Kadir Merkit ve Aygün'ün danışmanını araçtan indiren örgüt mensupları; muhabir ve danışmanı serbest bıraktıktan sonra, Aygün'ü alarak ormanlık alana götürdü.
Akşam Muhabiri Kadir Merkit ve Hüseyin Aygün'ün danışmanının kent merkezine gelerek haber vermesi üzerine, güvenlik güçleri Aygün'ü kurtarmak amacıyla bölgede operasyon başlattı.
8 Ağustos'tan beri Tunceli'de bulunan Aygün, ilçe ve köylerde vatandaşlarla görüşmeler gerçekleştiriyordu.
KAÇIRILMADAN İKİ SAAT ÖNCE...
| |
| PKK'lılar tarafından kaçırılan Milletvekili Hüseyin Aygün, iki gün önce "Ovacık'a gidiyorum" diye yazdığı sosyal paylaşım sitesi Facebook'daki sayfasında bugün saat 15.00 sıralarında "Ovacık'tayım; esnaf-halk sohbetlerinin ardından Munzur Baba'ya ziyarete gideceğim" diye yazdı. Aygün, sayfasına birde vatandaşla birlikte kahvede çektirdiği fotoğrafı ekledi |
"GELMEZSEN KAFANA SIKARIZ"
Yukarıdaki fotoğrafı çekildikten 2 saat sonra Ovacık'tan ayrılarak dönüşe geçen CHP Milletvekiki Hüseyin Aygün'le aynı araçta olan Akşam Gazetesi muhabiri Kadir Merkit kaçırılma anından neler yaşandığını anlattı. Merkit, Aygün'ün "Gelmezzsen kafana sıkarız" diyen teröristlere, "İsterseniz öldürün gelmiyorum" dediğini anlattı.
Merkit Aygün ile PKK'lılar arasında geçen diyalogu şöyle aktardı:
- Aygün: Beni tanıyorsunuz. Tunceli milletvekiliyim. Yaptığınız yanlış.
- PKK: Geleceksin, yoksa zor kullanırız.
- Aygün: Ben sizinle gelmeyeceğim. İsterseniz öldürün. Bugüne kadar Tunceli'nin ve Alevilerin çıkarlarını korumak için çalıştım.
- PKK: Direnmemeni söyledik. Bizimle gelmezsen kafana sıkarız.
- Aygün: Gelmeyeceğim isterseniz sıkın.
Ajanslar / Haber 7 / Hürriyet / Akşam