Erdoğan indirilen uçakta ne olduğunu açıkladı

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Esenboğa'ya indirilen uçakla ilgili konuşan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun süreçte takındığı tavrı eleştirdi, uçakta el konulan malzemeyi açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.10.2012 14:11 GÜNCELLEME 17.10.2012 14:28 SİYASET
Erdoğan indirilen uçakta ne olduğunu açıkladı

Kılıçdaroğlu'nun Moksova-Şam seferini yaparken Ankara'ya indirilen Suriye yolcu uçağında yapılan aramayla ilgili eleştirilerine  değinen Erdoğan, ''Kendisine uçakta bulduğumuz mühimmatları gösterecekmişiz. Sen ne zamandan beri bu iktidarın üzerinde kalkıp da bu mühimmatları inceleyecek bir görevle görevlendirildin. Böyle bir hakkın mı var. Yeri gelir, gerekli brifing verilebilir. İşte Suriye, uçağımızı düşürdüğü zaman yaşadığımız gibi'' dedi.

Kemal Kılıçaroğlu'nun kendisine verilen bilgileri kamuoyuna açıkladığını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü :

''Senle zaten bir sır da paylaşılmaz. Neyi konuşacağız seninle. Sayın Kılıçdaroğlu'na 'düşün' diyeceğim ama kendisini zorda bırakmak istemiyorum. Bunun yerine, o uçakla ilgili, Sayın Kılıçdaroğlu'nun seviyesine uygun bir izahı yapmayı yeniden tercih ediyoruz.

Sayın Kılıçdaroğlu, mühimmat ifadesine takmış kafayı. 'Nedir bu mühimmat' diyor. Araştırdım. İlkokul çocuklarının da kullandığı Türkçe sözlükte, mühimmatın karşısında 'savaş gereci' diye yazar. Bu tanıma göre savaşta kullanılabilecek her türlü gereç 'mühimmat' olarak kabul ediliyor Kılıçdaroğlu. Yani sizin üzerinize gelen füze eğer mühimmat ise o füzenin size yönelmesini sağlayan radar da bu sürecin yönetilmesini sağlayan haberleşme cihazlarıdır. Yani sizin üzerinize gelen füze eğer mühimmat ise o füzenin size yöneltilmesini sağlayan haberleşme cihazları da mühimmattır aynı zamanda.''