Bakanlıktan memurları rahatlatan haber!

Devlet Memurları Kanunu'nda yapılacak yeni değişiklikle "memurların işten atılması kolaylaşacak" iddiasına bakanlıktan yalanlama geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.02.2013 07:34 GÜNCELLEME 15.02.2013 15:59 Sosyal Güvenlik
Bakanlıktan memurları rahatlatan haber!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca, ''memurların iş güvencesinin kalkacağı ve azaltılacağı'' iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında, kamu görevlilerine yönelik yapılması planlanan düzenlemelerle ilgili ''iş güvencesinin ortadan kalkacağı ya da azalacağı'' haberlerinin yer aldığı anımsatıldı.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun yeniden ele alınarak günün Türkiyesine yakışır şekilde eşitlikçi, verimli ve hizmetlerin daha kaliteli yerine getirilmesine yönelik mutfak çalışmaları bulunduğu belirtilen açıklamada, geniş kapsamlı yürütülen bu çalışmaların bir ayağının da sözleşmeli görev yapan kamu görevlilerinin kadro sorunu olduğu ifade edildi.

Açıklamada, ''Hal böyleyken ve henüz daha ilgili taraflarla görüşülmeden kamu görevlilerinin iş güvencesini ortadan kaldıran ya da azaltan şekilde bir düzenleme yapılıyor yolundaki haberler gerçeği yansıtmamaktadır'' ifadesine yer verildi.

KAYNAK : AA