Olimpiyat Komitesi Başkanı Türkiye'ye hayran kaldı!

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge, Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'na övgü yadırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.06.2013 15:33 GÜNCELLEME 22.06.2013 01:51 SPOR
Olimpiyat Komitesi Başkanı Türkiye'ye hayran kaldı!

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge, 24 ülkeden 850 sporcunun konakladığı Olimpiyat Köyü'nde Haber7.com'un sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın garantörlüğünde 18 ay gibi kısa bir sürede inanılmazı başaran Türk yetkililere teşekkür eden Rogge 'Yunansitan'dan aldığımız bu oyunları Türkiye'ye vermek konusunda şüphemiz yoktu ama Türklerden bu kadarını da beklemiyorduk' dedi.

Özellikle dün geceki açılışı 'muhteşem' olarak nitelendiren Rogge, 'Türkiye büyük bir iş başardı. Şu ana kadar olumsuz giden hiçbir şey yok. Özellikle tesisler bir harika. Tüm yönleriyle sosyal olanaklarıyla, ulaşmıyla, tekonolojisiyle, yemekleriyle muhteşem bir organizasyon. Türklere böyle bir ev sahipliği yaptıkları için komitemiz adına ne ne kadar teşekkür etsem azdır' değerlendirmesini yaptı.



GEZİ PARKI 2020'Yİ ETKİLER Mİ?

Gezi Parkı olaylarının İstanbul 2020 için ne gibi bir sonuçları olur sorumuza yanıt vermeyen Rogge, 'Şu an Mersin'deyiz. Ve herşey mükemmel. Özellikle olimpiyat köyünün oyunlar sonrasında üniversite öğrencilerinin barınması için verilecek olmasını da öğrendim. Türkiye, gençlerine ne kadar önem verdiğini de böylece göstermiş oldu' dedi.

KAYNAK : Haber7