Sami Yen'deki Aslan şova ceza!

Galatasaray'ın şampiyonluk maçı için Ali Sami Yen Stadı'na 2 yaşında bir aslanın getirilmesiyle ilgili yapılan incelemede aslanı Antalya'dan getiren şirkete ceza verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2008 13:10 GÜNCELLEME 15.05.2008 13:10 SPOR
Sami Yen'deki Aslan şova ceza!

İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Ali Sami Yen Stadı'na Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nden aslan getiren aracı şirkete 300 YTL para cezası verdi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Galatasaray'ın şampiyonluk maçı için Ali Sami Yen Stadı'na 2 yaşında bir aslanın getirilmesiyle ilgili inceleme başlattı. Yapılan inceleme sonucu, aslanın Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nden aracı bir şirket vasıtasıyla getirildiği belirlendi.

Müdürlük, Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14-a maddesi uyarınca, “Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek” gerekçesiyle aslanı getiren aracı şirkete 300 YTL para cezası verdi. Bu ceza en yüksek sınırdan uygulandı.

İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, ayrıca Antalya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne hayvanat bahçesi ve aslanı getiren aracı kurumla ilgili yazı gönderdi. Yazıda, aracı kuruma kanun gereğince ceza kesildiği belirtilerek, hayvanat bahçesi hakkında da gerekli yasal işlemin yapılması istendi.