Melis Özçiğdem kimdir ve kaç yaşındadır? TFF, Beşiktaş Başakşehir maçında hakem olarak…

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig 28’inci hafta karşılaşmalarından Beşiktaş Başakşehir maçında Melis Özçiğdem’e görev verdi. Özçiğdem, dördüncü hakem olarak bulunacak. Daha önce uluslararası statüdeki müsabakalarda da ataması yapılan futbol insanı, futbolseverlerin merak konusu haline geldi. Peki, Melis Özçiğdem kimdir ve kaç yaşındadır?

ABONE OL
GİRİŞ 07.03.2022 19:40 GÜNCELLEME 07.03.2022 19:40 SPOR
Melis Özçiğdem kimdir ve kaç yaşındadır? TFF, Beşiktaş Başakşehir maçında hakem olarak…

Süper Lig’de haftanın kapanış maçı Beşiktaş ile Başakşehir arasında oynanacak. Karşılaşmada görev alacak hakemler Türkiye Futbol Federasyonu’nun internet adresinde açıklandı. Müsabakanın orta hakemi Erkan Özdamar olurken, dördüncü hakemi Melis Özçiğdem olarak belirlendi. Hal böyle olunca iki takımın taraftarı Özçiğdem’in biyografisini araştırmaya başladı. Peki, Melis Özçiğdem kimdir ve kaç yaşındadır?

Beşiktaş Başakşehir maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? BJK Başakşehir Muhtemel 11’ler…

Melis Özçiğdem Kimdir?

Melis Özçiğdem, 26 Ekim 1982’de İzmir’in Konak ilçesinde dünyaya geldi. 39 yaşındadır. Futbolcu olarak başladığı meslek hayatını hakem olarak sürdürüyor. Bir dönem Konak’taki bir okulda ilkokul öğretmenliği de yapan Özçiğdem, Türkiye’yi çeşitli organizasyonlarda hakem olarak temsil etti. Uluslararası maçlarda, milli müsabakalarda ve alt liglerde düdük çaldı. Özellikle, Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde aktif rol üstlenmektedir.

Melis Özçiğdem’in Futbol Kariyeri

Küçük yaşlarda futbol oynamaya başlayan Melis Özçiğdem, ailesinin teşvikleriyle henüz 17 yaşındayken İzmir Öztürkspor’da lisansını aldı. Futbola doğduğu şehrin güçlü takımlarından başladı. İki yıl süreyle burada oynadıktan sonra, 2001 yılında Ankara Üniversitesi’ni kazanınca okul takımına katıldı. Aynı yılın Aralık ayında bu kez Gazi Üniversitesispor’la anlaşma sağladı. 2001-2002 futbol sezonunda Kadınlar 1. Ligi’nde 8 maça çıkarken 10 kez fileleri havalandırmayı başardı.

2003-2006 yılları arasında kadın futboluna ara verilince o da kariyerini dondurmak zorunda kaldı. 3 yıllık uzun bir aradan sonra bu kez 2006-07’de son durağı olan Bucaspor’a geçti. Bir süre burada oynadı. Aynı zamanda A Milli Kadın Futbol Takımı’nda da oynayan Özçiğdem, 8 müsabakada forma giyme şansına erişti. Akabinde ilkokul öğretmenliğine devam etti.

Yeşil Sahalara Hakem Olarak Döndü

Futbol kariyerini Bucaspor’da noktalayan Melis Özçiğdem, 1 yıllık sürecin akabinde bu kez hakem olarak sahalara döndü. 2007 yılında Türkiye Gençlik Ligi’nde yardımcı hakem olarak kariyerine başladı. Orta hakem olarak ilk maçına 2008 yılında Kadınlar İkinci Ligi’nde çıktı. 2 yıl sonra Kadınlar Birinci Ligi’nde de görevlendirildi. 2010 yılından 2014’e kadar Kadınlar Birinci Ligi’nde düdük çaldıktan sonra bu kez TFF 3. Ligi ve TFF 2. Ligi’nde hakem olarak atandı. 2014’ten 2019’a kadar çeşitli statülerde görev alan Özçiğdem, uluslararası karşılaşmalarda ve milli maçlarda düdük çaldı.

Beşiktaşlı futbolcular, Başakşehir'le oynayacakları maç öncesi, Melis Özçiğdem'e kırmızı gül armağan etti.