Kamerun'un eski gol kralı Rostand Kako, Türkiye’deki evinde ölü bulundu!

2014 yılında Kamerun ekibi Coton Sport ile gol krallığı yaşayan eski futbolcu Rostand Kako, Türkiye’deki evinde ölü bulundu. Evde yalnız yaşadığı öğrenilen Kako’nun Perşembe günü öldüğü bilgisine ulaşıldı. Futbolcunun 32 yaşındaki vefatı ise, ülkesi Kamerun’daki futbolseverleri hüzne boğdu.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2022 20:54 GÜNCELLEME 27.05.2022 20:54 SPOR
Kamerun'un eski gol kralı Rostand Kako, Türkiye’deki evinde ölü bulundu!

Futbola Kamerun ekibi Panthere du Nde’de başlayıp zamanla Fildişi Sahilleri ve Cezayir ekiplerinde de forma giyen Rostand Kako, Türkiye’de ölü bulundu. Perşembe günü vefat ettiği öğrenilen oyuncunun cansız bedeni Cuma günü tespit edildi. Cesedin Kako’ya ait olduğu kesinleşince Kamerun’daki futbolseverler büyük üzüntü yaşadı. 32 yaşındaki forvet, 2014 yılında ülkesinin takımlarından Coton Sport’ta gol kralı olmuştu.

TEDAVİ İÇİN TÜRKİYE’DEYDİ

Sağlık sorunları nedeniyle futbolu erken yaşta bırakmak zorunda kalan Rostand Kako, tedavi olabilmek için Türkiye’ye gelmişti.

Türkiye’de tek başına yaşadığı öğrenilen eski futbolcu, Perşembe günü hayatını kaybetti. Kako’nun cesedine ise Cuma günü ulaşıldı. Son tespitlerin ardından cesedin Kako’ya ait olduğu kesinleşince, ölüm haberi Kamerun’a iletildi.

KULÜPTEN AÇIKLAMA YAPILDI

Rostand Kako’nun 2014 yılında 16 golle gol krallığı yaşadığı Coton Sport, eski oyuncularının vefatına yönelik bir paylaşım yaptı. Sosyal medyada yayınlanan gönderide: “Kako’nun 26 Mayıs Perşembe günü Türkiye’de hayatını kaybettiğini duyurmaktan büyük üzüntü duyuyoruz. Kulüp Yönetimi olarak, merhumun ailesine başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

ROSTAND KAKO KİMDİR?

Bir dönem Kamerun Birinci Ligi’ne (Elite One) damga vuran Rostand Kako, 22 Mart 1990’da dünyaya geldi. Futbola ülkesinin çeşitli akademilerinde başladıktan sonra Panthere du Nde’de profesyonel oldu. 2012 yılında henüz 22 yaşındayken Fildişi Sahilleri’nden Sewe Sports’a geçti.

İki yıl kadar Sewe Sports’ta oynadıktan sonra gol krallığı yaşadığı Coton Sport de Garoua’yla kontrat yapan Kako, aynı yıl içerisinde Afrika kıtasındaki diğer ekiplerin dikkatini çekti. 16 golle Kamerun Birinci Ligi’ni gol krallığıyla kapatması ve o dönemki yaşından (24) ötürü çoğu ekibin radarındaydı.

Kako da, Aralık 2014’de USM Alger ile anlaşmaya vardı. 2 yıl kadar bu ekipte oynadıktan sonra tekrar Kamerun’a geri döndü. Sırasıyla UMS de Loum’da ve son olarak Bamboutas’da forma giydi. 30 yaşında sağlık sorunları nedeniyle futbola ara vermek zorunda kalan Kako, vefat ettiği Perşembe gününden birkaç gün önce Türkiye’ye gelmişti. Eski gol kralının Türkiye’ye tedavi olma amacıyla geldiği biliniyor.