Hagi’nin futbolcusuyla dalga geçtiler! "Kramponum maaşından daha fazla"

Romanya'da Viitorul Constanta'yı çalıştıran eski Galatasaray efsanesi Gheorghe Hagi, eski bir oyuncusunun aldığı maaş üzerinden nasıl aşağılandığını ilk kez anlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.07.2022 19:16 GÜNCELLEME 10.07.2022 19:17 SPOR
Hagi’nin futbolcusuyla dalga geçtiler! "Kramponum maaşından daha fazla"

     
Haber 7 - Spor Servisi

Galatasaray'da oynadığı dönemde UEFA Avrupa Kupası ve UEFA Süper Kupası zaferlerinde yer alan Gheorghe Hagi, bir süredir Farului Constanta'yı çalıştırıyor.

Ronaldo’dan büyük kurnazlık! Ayrılık kararından hemen önce…

Romanya Ligi'nin mütevazi ekibi Farului Constanta ile yaz kampına giren usta isim, takımın YouTube kanalında da yayınlanan bir basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Takımın güncel form durumunu ve transfer politikasını yorumlayan deneyimli antrenör, bir ara konuyu ülke futboluna da getirdi.

Romanya'daki futbol ortamıyla Avrupa'daki makasın iyice açıldığını belirten Hagi, Viitorul'u (Farului) çalıştırırken başından geçen bir anıyı da ilk kez anlattı.

FC Viitorul'un (Farului) sahibi olup kulübün teknik direktörlüğünü de yapan eski futbolcu, 2017'de takımıyla UEFA Avrupa Ligi Play-Off'larında mücadele etmişti.

Viitorul, Play-Off etabında Avusturya'dan RB Salzburg ile Viitorul eşleşirken, Avusturya temsilcisi içerde ve dışarda aldığı galibiyetlerle grup aşamasına yükselmişti.

HAGİ: "BİZDEN DAHA İYİ DEĞİLLERDİ"

Gheorghe Hagi, o maçta Viitorul'dan bir futbolcusunun rakip takım oyuncusuyla girdiği diyalogu şu sözlerle anlattı:

"Salzburg'la oynadığımız dönemde yaşadığımız olaya değineceğim. Salzburg'dan bir oyuncu, takımımdaki bir futbolcuma maaşını sormuş. 

O da '3 bin Euro kazanıyorum' demiş. Sadece 3 bin. Rakip oyuncu, futbolcuma dönüp '3 bin mi? Kramponum maaşından daha fazla' demez mi? 

Oyuncumun neler hissettiğini nasıl anlatabilirim? Zaten bizi yendiler de. Ama bizden daha iyi değillerdi. Sadece daha organizelerdi"

24 Ağustos 2017'de oynanan ilk Play-Off maçında RB Salzburg, FC Viitorul'u 4-0'lık net skorla geçmiş, rövanş maçında da 3-1'lik skorla sahadan galip ayrılmıştı. Totalde durumu 7-1'e getiren Salzburg gruplara kalırken, Viitorul'un da Avrupa hayalleri suya düşmüştü.

FC Viitorul Constanta (Farului), Romanya'da önceki sezonu 5'inci sırada tamamlayıp Play-Off etabına yükseldi. 

6 takımın yer aldığı etabı 4'üncü sırada kapatan FC Viitorul, Avrupa biletinin kıyısından döndü. Romanya'da geçtiğimiz sezonu CFR Cluj şampiyonlukla sonuçlandırırken, Steaua Bükreş ikinci sırada Konferans Ligi bileti aldı.