Rafael Nadal, tenisi bıraktığını açıkladı

Tenis tarihinin efsane isimlerinden birisi olan Rafael Nadal, 38 yaşında emeklilik kararı aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2024 13:13 GÜNCELLEME 10.10.2024 14:59 SPOR
Rafael Nadal, tenisi bıraktığını açıkladı

Tenis efsanesi İspanyol raket Rafael Nadal, 38 yaşında emeklilik kararı aldı.

Son yıllarda yaşadığı sakatlıkların ardından eski formundan uzaklaşan Nadal, sosyal medya hesabından yayımladığı video mesajında, "Profesyonel tenisi bıraktığımı size bildirmek için buradayım. Gerçek şu ki zor yıllar geçirdim, özellikle de son iki yıl. Sınırlamalar olmaksızın oynayabildiğimi düşünmüyorum." ifadesini kullandı.

38 yaşındaki oyuncu, gelecek ay İspanya'nın Malaga kentinde düzenlenecek Davis Kupası finallerinde son kez ülkesini temsil edeceğini ve bu turnuvanın ardından kortlara veda edeceğini duyurdu.

Kariyerinde 22 grand slam şampiyonluğu bulunan Nadal, 24 grand slam şampiyonluğu olan Sırp tenisçi Novak Djokovic'in ardından tüm zamanların en başarılı ikinci tek erkekler oyuncusu olarak emekli olacak.

İspanyol tenisçi, Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları'nda teklerde, Rio 2016'da da çiftlerde altın madalya kazanmıştı.

Real Madrid kulübü, İspanyol tenisçinin emeklilik kararının ardından bir açıklama yaptı. Real Madrid'in açıklamasında “Real Madrid Başkanı ve Yönetim Kurulu, İspanyol sporunun ve tüm zamanların en büyük efsanelerinden birine olan hayranlıklarını ve sevgilerini göstermek istiyor. Rafa Nadal gibi bir efsanenin Real Madrid'in fahri üyesi olarak kulübümüzü temsil etmesi bizim ve tüm Real Madrid için bir gururdur ve her zaman olacaktır.” ifadelerine yer verildi. 

Ahmet Polat Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Ahmet Polat

Editör Hakkında

22 Ağustos 1996’da Yalova’da doğdu. Lisans eğitimini 2023 yılında Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2023 yılında İstanbul’da başladı. Şu an Haber7.com’da spor editörü olarak meslek hayatını sürdürmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR