Darende 73. Zengibar Karakucak Festivali'nde geleneksel sporlar ve lezzet şöleni

Malatya'nın Darende ilçesinde bu yıl 73'üncüsü düzenlenen Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali, geleneksel Türk okçuluğu, trap atışları ve birbirinden lezzetli yöresel yemeklerin yarıştığı renkli etkinliklere sahne oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 30.08.2026 20:10 GÜNCELLEME 30.08.2026 20:17 SPOR
Darende 73. Zengibar Karakucak Festivali'nde geleneksel sporlar ve lezzet şöleni

Malatya'nın Darende ilçesinde bu yıl 73'üncüsü düzenlenen Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali kapsamında yöresel yemek yarışması ile geleneksel Türk okçuluğu ve trap atışları müsabakaları gerçekleştirildi.

GELENEKSEL OKÇULUK TOYUNDA GÖRSEL ŞÖLEN

Darende Şehir Stadı'nda Geleneksel Türk Okçuluğu Toyu düzenlendi. Müsabakalara 11 ilden 116 sporcu katıldı. Sporcuların 6 kategoride mücadele ettiği müsabakalar, izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi. Dereceye giren sporculara ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi.

TRAP POLİGONUNDA NEFES KESEN MÜCADELE

Trap atışlarında 119 sporcu yarıştı. Festival kapsamında ayrıca bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Mehmet Terzi Trap Atışları Yarışması gerçekleştirildi. Heyiketeği Mahallesi'ndeki Trap Atış Poligonu'nda düzenlenen yarışmaya Malatya'nın yanı sıra Elazığ, Kayseri, Sivas, Mersin, Kahramanmaraş ve Adana'dan sporcular katıldı. Yarışmalar amatör, veteran ve profesyonel olmak üzere 3 kategoride yapıldı. Yarışma sonunda profesyonel kategoride Osman Terzi, amatör kategoride Mustafa Özcan, veteran kategoride ise Feyzullah Öge birinci oldu.

"33 ÇEŞİT YÖRESEL YEMEK"

Yöresel yemekler jüri karşısına çıktı. Festival kapsamında tarihi Yusuf Paşa Bedesteni'nde yöresel yemek yarışması düzenlendi. Ev hanımları tarafından hazırlanan 33 çeşit yöresel yemek, şef ve gurmelerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, yarışmaya katılan ev hanımlarına emekleri ve katkılarından dolayı teşekkür etti.



Yarışmacıların hazırladığı yemekler, sunum, tat ve yapılış özellikleri dikkate alınarak puanlandı. Dereceye giren yarışmacılara protokol üyeleri tarafından altın, plaket ve çeşitli hediyeler verildi. Festival, yarın düzenlenecek 73. Zengibar Karakucak Güreşleri ile devam edecek.


KAYNAK : AA
Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR