Rijkaard'ın adı bile yetti

Galatasaray, bu sezon yaşadığı büyük hayal kırıklığının izlerini Frank Rijkaard'ın transferiyle sildi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.06.2009 04:16 GÜNCELLEME 10.06.2009 04:16 SPOR
Rijkaard'ın adı bile yetti

Uzun uğraşlar sonunda takımı Rijkaard gibi Avrupa'nın en önemli çalıştırıcılarından birine teslim eden Sarı-Kırmızılı yönetim, önümüzdeki sezon için hem yurtiçinde hem de yurtdışında altın bir dönem geçirmeyi umut ediyor.  
 
Geçen sezon tarihinin en pahalı kadrosunu kurmasına rağmen Michael Skibbe ve Bülent Korkmaz'la hayal kırıklığı yaşayan Sarı-Kırmızılı yönetim, Avrupa'nın en gözde hocası Rijkaard'ı takımın başına getirerek camianın yüreğine su serpti.

Rijkaard'ın gelmesi, özellikle mevcut yerli ve yabancı oyuncuları heyecanlandırdı. Kendini Avrupa'da kanıtlamış Rijkaard'la çalışacak olan mevcut Sarı-Kırmızılı futbolcular, ünlü hocayla tanışmak için adeta sabırsızlanıyor. Zaten Arda Turan, "Rijkaard çok önemli bir teknik adam. Onun gibi bir teknik adamla çalışmak bizim için çok önemli." sözleriyle takım arkadaşlarının Rijkaard hakkındaki ortak düşüncesini ortaya koydu.

Bunun yanı sıra geçen sezon özellikle yabancı oyunculardan Milan Baros ve İtalyan kaleci De Sanctis'i geç transfer eden Sarı-Kırmızılı yönetim, bu kez aynı hataya düşmeyecek. Rijkaard'ın isteği doğrultusunda yabancı oyuncu transferiyle sadece futbol şube sorumlusu Haldun Üstünel ilgilenecek. Şimdiden Avrupa'da birçok üst düzey yabancı oyuncunun menajerlerinin Sarı-Kırmızılı yöneticilerle temasa geçmek istedikleri öğrenildi.