Zidane: Başarımın sırrı Müslüman olmamda saklı

Fransa Milli Takımı kaptanı Cezayir asıllı Zinedine Zidane, futboldaki büyük başarısını Müslüman olmasına ve iyi bir aile yaşantısına bağladı. İşte Zidane'nin dünyasının bilinmeyen yönleri...

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2004 09:11 GÜNCELLEME 22.06.2004 09:11 SPOR
Zidane: Başarımın sırrı Müslüman olmamda saklı

TV-14 dergisine röportaj veren Zidane, Portekiz’de bir defa daha şampiyonluk sevinci yaşamak istediğini söyledi.



Portekiz’de devam eden Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İngiltere maçında, son dakikalarda attığı iki golle yeniden dikkatleri üzerine çeken Zinedine (Ziyneddin) Zidane, başarısını Müslüman olması ve düzenli bir aile yaşamına borçlu olduğunu söyledi. Almanya’da yayınlanan haftalık televizyon dergisi TV-14’e bir röportaj veren yıldız futbolcu ilginç açıklamalarda bulundu.



Fransa’nın Marsilya kentinde Cezayirli göçmen işçi İsmail Zidane’ın oğlu olarak dünyaya gelen Ziyneddin Zidane, dünyanın bugüne kadar gelmiş geçmiş en pahalı transfer ücreti ödenen futbolcusu olmasına rağmen sade bir hayat sürüyor. Eşi ve üç oğlu ile birlikte lüks yaşam ve skandallardan uzak yaşamasını Müslüman olmasına bağlayan Zidane, annesi Malika’nın beş kardeşini çok zor şartlarda büyüttüğünü söylüyor.



Fransa’nın Marsilya kentinin La Castellane semtinde dört odalı bir evde beş kardeşi ile birlikte büyüyen Zidane’ın babası bir markette yıllarca gece bekçiliği yapmış. Zidane’ı çocuk yaşta keşfeden ve halen hayatta olan ilk antrenörü Jean Varraud (84) şöyle diyor: “Onu ilk defa bir okul karmasında alıcı gözle seyrettim. Çok saygılı ve çekingen bir çocuktu. Kafa toplarında zayıftı. Sol ayağını hiç kullanamıyordu. Ancak yıllarca sol ayak ve kafa topu çalıştı. Arkadaşları antrenmanı bitirince o yüzlerce defa duvara karşı sol ayağı ile füze gibi şutlar atıyordu.”



Fransa Milli Takım formasını ilk defa 1994 yılında henüz 22 yaşındayken Çek Cumhuriyeti’ne karşı giyen Zidane, 63. dakikada oyuna girdi. Bu dakikaya kadar Çekler, Fransa karşısında 2-0 öndeydi. Son 27 dakikada iki golü de Zidane attı. Gollerden birini sol ayağı, diğerini ise kafa ile kaydetti ve maç 2-2 berabere tamamlandı. Zidane bir daha Fransa milli formasını sırtından çıkarmadı.



Juventus’ta olgunluk dönemini yaşayan Zidane, Juventus ile iki defa Şampiyonlar Ligi finaline kaldı. Fransa ile 1998’de dünya, 2000’de Avrupa Şampiyonu oldu. 2001 yılında Juventus’tan Real Madrid’e tam 71 milyon 600 bin Euro bonservis bedeli ile geldi. Bu rakam dünyada şu ana kadar hiç bir futbolcuya ödenmedi. Real Madrid’den yılda 14 milyon Euro para kazanan Zidane, Portekiz’de bir defa daha Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşamak istiyor.