Galatasaray'dan zirveye 'Büyük' adım!

Süper Lig'in 22. hafta maçında Galatasaray sahasında BtcTurk Yeni Malatyaspor'u 1-0 mağlup ederek zirveye bir adım daha yaklaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.02.2020 21:00 GÜNCELLEME 16.02.2020 21:48 SÜPER LİG
Galatasaray'dan zirveye 'Büyük' adım!

Süper Lig'de 22. hafta mücadelesinde Fatih Terim'in çalıştırdığı Galatasaray ile Kemal Özdeş'in takımı Yeni Malatyaspor kozlarını paylaştı.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan karşılaşmada Galatasaray 1-0'lık skorla kazandı. Sarı kırmızılıların golünü 45. dakikada penaltıdan Adem Büyük kaydetti. Galatasaray'ın gol yükünü sırtlayan Adem Büyük, kariyerinde ilk kez üst üste 4 maçta ağları sarstı.

Alınan bu sonucun ardından Galatasaray puanını 42'ye yükseltti ve arka arkaya 6. maçından galibiyetle ayrıldı. Malatyaspor ise 24 puanda kaldı ve 3 puan hasreti 6 maça çıktı.

Derbi öncesindeki bu mücadeleyi 36 bin 152 sarı kırmızılı taraftarın takip ettiği açıklandı.

Ligin bir sonraki haftasında Galatasaray, Fenerbahçe deplasmanına gidecek. Malatyaspor sahasında Antalyaspor'u konuk edecek.

 

 

PUAN DURUMU

1- (44) Trabzonspor (1 maçı eksik)
2- (43) Başakşehir
3- (42) Galatasaray
4- (42) Sivasspor
5- (39) Alanyaspor
6- (38) Fenerbahçe
7- (36) Beşiktaş

Aslan seriyi 6’ya çıkardı

Ligde üst üste aldığı galibiyetlerle zirveye doğru ilerleyen Galatasaray, bu istatistiğini Malatya ekibi karşısında da sürdürdü. Sarı-kırmızılılar, bu süreçte Antalyaspor, Denizlispor, Konyaspor, Kayserispor, Kasımpaşa ve Yeni Malatyaspor’u mağlup etme başarısı gösterdi.

Karşılaşmadan 3 puan alan Galatasaray, gelecek hafta Kadıköy’de oynanacak Fenerbahçe derbisine de moralli gidiyor.

Evinde 6 maçtır yenilmiyor

Türk Telekom Stadyum’ndaki lig maçlarında en son Medipol Başakşehir’e kaybeden Galatasaray, bu müsabakanın ardından rakiplerine 3 puan kaptırmadı. Sarı-kırmızılılar, oynadığı 6 karşılaşmada 5 galibiyet elde ederken, 1 de beraberlik aldı.



Adem Büyük’ten ligde 6. gol

Radamel Falcao’nun yokluğunda Galatasaray’da ilerideki isim olan Adem Büyük son haftalarda attığı gollerle takımını sırtlamaya devam ediyor. Yeni Malatyaspor ağlarını havalandıran Adem, ligde oynadığı son 4 maçta 5 gol kaydetti. 32 yaşındaki futbolcu bu sezon Ligde 6, Ziraat Türkiye Kupası’nda 3 ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de 1 gol atarak toplamda 10 gole ulaştı.

Başarılı futbolcu bu sezon Galatasaray’ın en golcü oyuncusu konumunda da bulunuyor.

GALATASARAY - BTCTURK YENİ MALATYASPOR

STAT: Türk Telekom

HAKEMLER: Alper Ulusoy, İsmail Şencan, Ali Saygın Ögel

GALATASARAY: Muslera - Şener Özbayraklı (Dk. 46 Linnes), Marcao, Donk, Ömer Bayram, Seri, Lemina (Dk. 90 Ahmet Çalık), Feghouli, Onyekuru, Emre Akbaba, Adem Büyük (Dk. 80 Falcao)

BTCTURK YENİ MALATYASPOR: Farnolle - Chebake, Mina, Hadebe, Hafez, Robin Yalçın, Acquah (Dk. 71 Donald), Remi (Dk. 90 Erkan Kaş), Gökhan Töre (Dk 46 Kjartansson), Bifouma, Umut Bulut

GOL: Dk. 45 (P) Adem Büyük

SARI KARTLAR: Feghouli, Marcao (Galatasaray) - Gökhan Töre, Acquah, Robin Yalçın (BtcTurk Yeni Malatyaspor)