Aykut Kocaman: Sonuçta ben çok tecrübeli bir insanım

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Fenerbahçe galibiyeti için, "İlk dört haftadaki istatistiklerin gerisine düştük" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2021 22:02 GÜNCELLEME 19.09.2021 23:41 SÜPER LİG
Aykut Kocaman: Sonuçta ben çok tecrübeli bir insanım

Başakşehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Fenerbahçe galibiyetini değerlendirdi.

Kocaman, "Küçük de olsa maçtan önce söylediğim gibi Fenerbahçe zor bir deplasmanda oynadı. Frankfurt maçından üç gün sonra karşımıza çıkması, maçın rakibimiz adına zorluk derecesini artırıyordu. Küçük de olsa bize avantaj sağlıyordu. Saha yerleşimi tuttuğunda avantajları olan, kullanabildiğimiz sürece zaafları olan bir takıma karşı oynadık. Özellikle 30-35. dakikalarda ana planımıza uyan bir şekilde geçti. Golü de bulduk. İkinci yarının büyük çoğunluğu bizim yarı sahamızda geçti. İlk dört haftadaki istatistiklerin gerisine düştük. Kaleye daha az şut çektik. Ama sonuca giden şutlar geldi. Böyle bir  dönemde alınan üç puan önemli" dedi.  

Kulüpteki geleceğiyle ilgili haberlerin sorulması üzerine de tecrübeli teknik adam, "Söylentilerin ne olduğunu bilmiyorum. Sonuçta ben çok tecrübeli bir insanım. Pek çok şeye bakmasam da koku alma hislerim, duygum yüksek. Olabilir. Futbolun doğası bu. Bizim işimiz performans, derinlik yaratmak. Eğer kulüp, takım ve oyuncular adına olmuyorsa böyle haberler, varsa çok  doğal bir şey. Söyleyecek bir şey yok" yanıtını verdi. 

BASIN TOPLANTISI

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kocaman, "Fenerbahçe sezona çok iyi başladı. Bulunduğumuz durum nedeniyle mutlaka puan almamız gereken bir maçtı. Çok kritik bir süreçti. Ligin en dominant takımlarından birinden 3 puan almak sevindirici oldu." ifadelerini kullandı.

Ligin ilk 4 maçında ortaya koydukları futbolla 8 hatta 12 puan alabileceklerini diye getiren deneyimli teknik adam, "Ligdeki ilk 4 maçtan 0 puanla ayrılmak gerilimimizi de arttırdı. Az da olsa Fenerbahçe'nin Almanya'da yüksek tempoyla oynadığı maçın bize avantaj sağlayacağını düşünüyorduk. İlk 30-35 dakikada golü bulmayı başardık, oyuna da ortak olduk. Bu dakikadan itibaren rakibimizin baskısı arttı. İkinci yarı biraz daha kaleye çekilmek zorunda kaldık. Ana planımız bu değildi. İhtiyaç ve koruma duygusu topun arkasında olmamıza sebep oldu. Rakibin oyun etkinliği pozisyon etkinliğine dönmedi. Oyuncu değişikliklerinden sonra oyuna tutunmaya başladık. Sonra ikinci golü bulduk." şeklinde konuştu.

Aykut Kocaman, "Fenerbahçe'nin kadroda rotasyon yapmasını bekliyor muydunuz?" sorusunu, "Çok doğal olması gerek. Olmazsa yük daha fazla artıyor. Bu durumu yaşadığım için şunu söyleyebilirim; olması gereken bu." şeklinde yanıtladı.

Kocaman, Şener Özbayraklı'nın sakatlığı nedeniyle, takımının ikinci golünü atan Fredrik Gulbrandsen'i düşündüğünden geç oyuna aldığını belirtti.

Deneyimli teknik adam, ilk 4 maçı kaybettikten sonra oyuncuların psikolojilerini toparlamak için daha bireysel ve moral yükseltici antrenmanlar yaptıklarını da sözlerine ekledi.