Türk futboluna büyük müjde! İstediğimiz oldu

Türkiye, UEFA Ülkeler Sıralaması'ndaki yerini koruyarak 2024-25 sezonunda Süper Lig'den beş takımla Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı kazandı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.05.2023 16:35 GÜNCELLEME 21.05.2023 16:45 SÜPER LİG
Türk futboluna büyük müjde! İstediğimiz oldu

UEFA’nın üç turnuvasında finaller belli oldu. Şampiyonlar Ligi'nde Inter ile Manchester City, Avrupa Ligi'nde Roma ile Sevilla ve Konferans Ligi'nde ise Fiorentina ile West Ham, şampiyonluk için oynamaya hak kazanan takımlar oldu.

Türkiye yarı finallerden iyi haber aldı. Kupa 3'te Basel, Fiorentina'ya 120 artı 9'da yediği golle elendi. Böylece İsviçre ekibinin daha fazla puan alma ihtimali kalmadı ve Türkiye UEFA Ülkeler Sıralaması'nda 12'ncilikteki yerini korudu.

Bu şu anlama geliyor; Süper Lig, mevcut puanların etki edeceği 2024-25 sezonunda Avrupa kupalarına beş takımla katılacak, Şampiyonlar Ligi’nde iki takımla temsil edilme şansımız olacak.

Süper Lig'de 2023-24 sezonu birincimiz ‘play-off' turundan, ikincimiz ise 2. ön eleme turundan Şampiyonlar Ligi yolculuğuna başlayacak.

2024/25 SEZONU AVRUPA KUPALARI KATILIM TABLOSU:

- Şampiyon olan takım Şampiyonlar Play-Off Turu oynayacak.

- Ligi ikinci sırada bitiren takım Şampiyonlar 2. Eleme Turu oynayacak.

- Ligi üçüncü sırada bitiren takım Avrupa Ligi 2. Eleme Turu oynayacak.

UEFA SIRALAMASINDA SON DURUM:

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR