Uğurcan kalesinde devleşti! Beşiktaş'a 10 kişilik Trabzonspor freni

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş deplasmanda Trabzonspor'la 1-1 berabere kaldı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.09.2024 22:02 GÜNCELLEME 15.09.2024 22:55 SÜPER LİG
Uğurcan kalesinde devleşti! Beşiktaş'a 10 kişilik Trabzonspor freni

Trendyol Süper Lig'in 5. hafta mücadelesinde Trabzonspor sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Papara Park'ta oynanan karşılaşma 1-1 berabere sona erdi. 

Mücadelede Trabzonspor'un golünü 17. dakikada Okay Yokuşlu atarken Beşiktaş'ın golünü 39. dakikada Gedson Fernandes kaydetti.

Trabzonspor'da Edin Visca, maçın 13. dakikasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 10'a, Trabzonspor ise 3'e yükseltti. 

Gelecek hafta Beşiktaş sahasında Eyüpspor'u konuk edecek. Trabzonspor da deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak. Ayrıca Trabzonspor 3. haftanın erteleme maçında perşembe günü yine bu stadda Kayserispor'la karşılaşacak. 

Beşiktaş'tan ilk puan kaybı

Süper Lig'de çıktığı üç maçtan da galibiyetle ayrılan Beşiktaş bu sezon ilk kez bir maçta puan kaybetti. Sırasıyla Samsunspor'u 2-0, Antalyaspor'u 4-2 ve Sivasspor'u 2-0'lık skorlarla geçen Beşiktaş Trabzonspor'la da 1-1 berabere kaldı.



Uğurcan, Beşiktaş'a geçit vermedi

Beşiktaş, Trabzonspor'un 10 kişi kalmasının ardından topla daha fazla oynayan taraf oldu. Siyah-beyazlılar, maç 1-0 Trabzonspor üstünlüğüyle devam ederekn 35. dakikada eşitlik golüne çok yaklaştı. Bu dakikada gelişen organize Beşiktaş atağında Rafa Silva'nın vuruşunu kaleci Uğurcan çıkardı.

Beşiktaş, Trabzonspor kalesine toplam 22 şut gönderdi. Bu şutlardan 7'si kaleyi bulurken 10'u ise isabet kazanmadı. Beşiktaş'ın 5 şutu ise engellendi. Uğurcan Çakır ise 3'ü ceza sahası içinden 3'ü de ceza sahası dışından olmak üzere toplam 6 kurtarışa imza attı.

Beşiktaş'ın bu 22 şutuna Trabzonspor sadece 5 şutla karşılık verdi. 



Trabzonspor: 1- Beşiktaş: 1

Stat: Papara Park

Hakemler: Ali Şansalan, Serkan Olguncan, Mustafa Savranlar

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Malheiro, Savic, Denswil, Eren Elmalı (Dk. 90+5 Arif Boşluk), Okay Yokuşlu, Mendy, Visca, Bardhi (Dk. 46 Draguş-Dk. 90+5 Lundstram), Orsic (Dk. 46 Cihan Çanak-Dk. 90 Ozan Tufan), Banza (Dk. 80 Cham)

Beşiktaş: Mert Günok, Svensson (Dk. 79 Onur Bulut) , Paulista, Uduokhai, Masuaku, Al Musrati (Dk. 67 Ernest Muçi) , Gedson Fernandes (Dk. 88 Salih Uçan), Rashica (Dk. 67 Semih Kılıçsoy) , Rafa Silva, Joao ​​​​​​​Mario, Immobile (Dk. 79 Mustafa Hekimoğlu)

Goller: Dk 17 Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Dk. 39 Gedson Fernandes (Beşiktaş)

Kırımızı kart: Dk. 12 Edin Visca (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 15 Masuaku, Dk. 45+4 Al Musrati, Dk. 77 Mert Günok (Beşiktaş), Dk 45+5 Enis Bardhi, Dk. 84 Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR