Hacıosmanoğlu'ndan olay iddia: 'Birileri hakemleri kolundan tutmuş götürmüş'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2025 20:20 GÜNCELLEME 06.10.2025 22:46 SÜPER LİG
Hacıosmanoğlu'ndan olay iddia: 'Birileri hakemleri kolundan tutmuş götürmüş'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, A Spor'a önemli açıklamalarda bulunuyor.

"Allah, bize yanlış yapmayı nasip etmesin. Türk futboluna hizmet etmek çok güzel bir şey. 'Tam başarılıyım' demek için bütün sorunları çözmek lazım. Türk futbolunun 30 senelik sorunları var. Çarpık ilişkilerden doğan bir sürü sorun var. Özerk bir federasyonumuz ama kendi iradesiyle yönetilmediğini insanlar konuşuyor. Yakın zamanda bu kadar futbolun içinden gelen bir TFF yönetimi olmadı!"

"BÖYLE İNSANLAR OLDUĞU SÜRECE..."

"Sistemin böyle devam etmesini isteyen insanlar olduğu sürece değişim zaman alacak. Sokakta insanlar bize inanıyor. Sahipsizlerin sahibiyiz! Fayda sağlamayanları da sahiplerinin yanına gönderiyoruz!"

"HAKEMLERİ BİRİLERİ KOLUNDAN TUTMUŞ GÖTÜRMÜŞ"

"Yöneticilerin bazı söylemlerine hak veriyoruz. Ancak biz bir devrim, değişim yapıyoruz. Çarpıklık var, bu da eskiden gelen sorunlar. En değerli hakemimiz arkadaşlarıyla konuşuyor... 'Başkana biat edeceğiz ama kalacak mı, gidecek mi belli değil. Geçen sene sisteme hakim değildik, ikinci yarıdan sonra hakim olmaya başladık. Bizim gideceğimizi düşünüyorlardı. Hakemleri birileri kolundan tutmuş götürmüş. Biat alışkanlığını kaldırdık! Ben bunu hakemlerden istemiyorum! Sahada sahanın hakimi hakemler... Kendi şerefini, aile şerefini, ilinin şerefini ve çalıştığın kurumun şerefini koruyacaksın. Bunun dışında biata ne gerek var?"

"ALAY ETTİLER"

"Liverpool maçındaki açıklamamdan dolayı futbolu bilmiyor diye alay konusu oldum. Ukala tipler şunu bilsin ki, ben onlardan 10 kat daha futbolu biliyorum. 40 seneyi pozisyon pozisyon anlatırım. Dursun ağabey ile kura çekimindeydik. 'Gruptan çıkar' demişim. 32 takım var, grup değil mi? Grup mu var diye alay ettiler. 1. torbadan 4 takım var. PSG, Barcelona, Real Madrid, Liverpool. Bu torbadan kimi istersiniz siz? Bizim dönemimizdeki Liverpool efsaneydi! Barcelona veya Real Madrid mi vardı o zaman? İnanarak söyledim... Okan Hoca ve Galatasaraylı futbolcularımız bizi mahcup etmedi."

KAYNAK : A Spor