Oyuncusunu savunan Çağdaş Atan sert konuştu: Keskin dişlerinize bırakmam

Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, "Muleka'yı sizin keskin dişlerinize bırakma amacım yok. Zaten ısırılıyoruz devamlı, farkındayız, belki bunu kazanamadığımız için hak ediyoruz diyebiliriz. Sizi vicdana davet ediyorum." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.01.2026 23:11 GÜNCELLEME 31.01.2026 23:11 SÜPER LİG
Oyuncusunu savunan Çağdaş Atan sert konuştu: Keskin dişlerinize bırakmam

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş'a 2-1 yenilen TÜMOSAN Konyaspor'un teknik direktörü Çağdaş Atan, istifa etmeyi düşünmediğini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Atan, takımıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Göreve başladıktan sonra henüz galibiyet alamadığını ve istifa edip etmeyeceği yönündeki soruya Atan, "Uzun bir seri olduğunu kabul ediyoruz. Beklentinin altında kaldığımızın farkındayız. Oyun olarak iyi durumdayız. Pes etmek gibi bir niyetim yok. Göztepe maçına konsantre olup kazanmak istiyoruz." diye cevap verdi.

Çok üzgün olduklarını kaydeden Atan şunları kaydetti:

"Topun bizde olduğu kısımları daha iyi oynayabilirdik. Planladığımız çoğu şeyi sahaya getirdi. Beşiktaş beklediğimizden daha arzulu başladı. Bu da bizi sekteye uğrattı ama oyun ilerledikçe savunma anlamında iyi durduğumuz, çok çalıştığımız bir golü attık. Yediğimiz ikinci gol çok amatörce oldu. Maç 1-1'ken bize geldiğini hissettik ama bitirici vuruşu yapamadık. Yine kazanamadık, üzgünüz. Oyun anlamında mutluyum. Yeni oyuncuların gelişiyle takımın güçlü bir oyun oynadığını düşünüyorum. Kazanamamayla ilgili bir baskı var, rahat değiliz, bekleme pozisyonlarında çok fazla kaosa sokuyoruz kendimizi. Kupa maçı ve sonrasında Göztepe bizim için final gibi maç olacak."

Atan, Konyaspor'un transfer gündemiyle ilgili olarak, "Rayyan Baniya'yla anlaştık. Kazeem Olaigbe'yi istiyoruz, kulüpler anlaştı. Oyuncunun karar verip imza atmasını bekliyoruz. Bu anlaşma karşılığında Umut Nayir'i verdik. Olaigbe tarafında bize tamam dendi, anlaşmaya hazır olduğunu söylediği bölümde biraz daha süre istedi. Bu sürede biz de Umut'u vermiş bulunduk. O işin en kısa zamanda çözüleceğini düşünüyorum. Olaigbe de bizim oyuncumuz olacak. Transfer dönemiyle ilgili şikayetim yok. Anadolu kulüpleri olarak zorlanmamız normal." şeklinde konuştu.

Kendisine yönelik eleştirilerden çekinmediğini aktaran Atan, "Eleştirilmekten çekinmiyorum. Hiç etkilenmiyorum. Oyuncularımı korumaya çalışıyorum. Sorumluluğu üstüme almaya çalışıyorum. Tüm taraftarlarımızı da Konyaspor için tribünlere davet ediyorum. Eleştiriler bana olsun, oyuncularım rahat bırakılsın. Bunları göğüslemekle ilgili problemim yok." ifadelerini kullandı.

Geçen haftaki Muleka ile ilgili açıklamaları hakkında ise tecrübeli çalıştırıcı, "Tepkinin olmasını sağlayan arkadaşlar sizlersiniz. Söylediklerimi kesip yayınlıyorsunuz. Orada sitem edebilirim size. Benim elimde sol kanat oyuncusu yok, geldiğim ilk günden beri yok. Bu planlamayı ben yapmadım. Harıl harıl sol kanat aradığımızı herkes biliyor. Sol kanatta Pedrinho, Bardhi ve Muleka denedik. Deneyebileceğimiz bütün oyuncuları denedik. Geçen hafta Andzhouana'yı denemek istedik, sağ beki sol kanat denemek istedik, dripling özelliği olduğu için. O da sakat ve oynamayacak durumda. Tekrardan Muleka'yı oynattık. Muleka'yı orada oynatmamız zorunluluk. 'Muleka'yı niye sol kanatta oynatıyorsunuz?' diyorsunuz. Benim elimde sol kanatta Overmars var da ben Muleka'yı oynatıyorum. Muleka santrfor, ben de santrfor oynatmak istiyorum. Normalde Muleka santrfor oynayacaktı geçen hafta. Andzhouana sakat olduğu için yine mecburen Muleka'yı oynattım. Muleka'yı sizin keskin dişlerinize bırakma amacım yok. Zaten ısırılıyoruz devamlı, farkındayız, belki bunu kazanamadığımız için hak ediyoruz diyebiliriz. Sizi vicdana davet ediyorum. Kesmeden yayınlasanız anlayacaksınız. Kesip yayınlıyorsunuz. Dijital medyayı siz idare ediyorsunuz. Kesip yayınlayınca sanki kötü bir şey söylüyormuşuz gibi oluyor." dedi.

Seyfullah Kaygusuz Haber7.com - Muhabir

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR