Asen Albayrak tarihi Çaykur Rizespor-Beşiktaş maçındaki performansıyla sınıfta kaldı!

Trendyol Süper Lig'de dün akşam oynanan Çaykur Rizespor-Beşiktaş maçında kadın hakem Asen Albayrak düdük çaldı. Genç hakem, kararlarıyla mücadeleye damga vurdu. İşte detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 16.05.2026 14:20 GÜNCELLEME 16.05.2026 14:43 SÜPER LİG
Asen Albayrak tarihi Çaykur Rizespor-Beşiktaş maçındaki performansıyla sınıfta kaldı!

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında Çaykur Rizespor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekibin ilk yarıyı 2-0 önde tamamladığı mücadele 2-2 eşitlikle sonuçlandı. Kritik mücadelede orta hakem olarak Asen Albayrak görev aldı.

Süper Lig tarihinde ilk kez '3 büyük' takımın maçında ilk kez bir kadın hakem görev yaptı. Bu tarihi kararın ardından mücadele sonrası Asen Albayrak, verdiği ve vermediği kararlarla eleştiri oklarının hedefi oldu.

Yayıncı kuruluşun beIN Sports'un Trio ekibi, maçtaki pozisyonları değerlendirdi.

İşte eski hakemlerden oluşan ekibin yorumlarından öne çıkanlar:

'RİZESPOR'UN 2. GOLÜ ÖNCESİ FAUL VAR MI?'

Deniz Çoban: Hakem çok doğru bir yerde ve doğru bir açıda olmasına rağmen bu açık ihlali kaçırdığı fikrindeyim. Aşağıyı takip ettiği için yukarıyı kaçırıyor. Aslında Cengiz omzundan çok net bir biçimde çekerek düşürülüyor. Hakem bunu atlamış. Bence VAR'ın karışabileceği sınırlar içerisindeydi. Açık bir faul, devamı gol olmuş.

Bahattin Duran: Omuzundan öyle etkili bir şekilde tutulup çekiliyor ki Cengiz, çok net bir faul bu. Türkiye standartlarında VAR müdahalesinin olması gerektiğini düşünüyorum.

Bülent Yıldırım: VAR'ın bu kuvvetli ihlale müdahale etmesi gerekirdi. Net bir faul ve net bir VAR müdahalesi gerektiren pozisyon. Bu golün iptali gerekirdi.

'BEŞİKTAŞ'IN 2. GOLÜ ÖNCESİ FAUL VAR MI?'

Bahattin Duran: Ali Sowe topu önüne doğru aldı, gidecek. Emirhan açtı ayağını ve rakibinin önüne koydu. Ali Sowe'un gitmesini engelledi mi? Net bir şekilde engelledi. Fiziksel olarak temas da var. Bu bir faul. Devam kararı yanlış.

Deniz Çoban: Beşiktaşlı oyuncunun topla hiç alakası yok. Net bir faul.

Bülent Yıldırım: Ali Sowe'dan faulle kazanılan top... Atak fazının başlangıcında olan faul kaçtı ve gol olarak kayda geçti. Sowe da itirazdan sarı kart gördü.

'90+2'DE ÇAYKUR RİZESPOR'UN İPTAL EDİLEN GOLÜNDE KARAR DOĞRU MU?'

Bahattin Duran: Kafayı Halil Dervişoğlu vurduğunda oyuncu, kalecinin tamamen arkasında, top da ağlara gitti. Bu pozisyon benim için gol. VAR müdahalesi çok yanlış.

Deniz Çoban: VAR tartışmadan uzak bir pozisyon olduğunu görürse müdahale eder. Burada böyle bir müdahale, beklenti yok. Hakemin kenara davet edilmesi çok büyük hata. Gol kararının verilmesi lazım.

Bülent Yıldırım: Mithat'ın son temas anına göre VAR yorum yapıyor. Oysa ki o faz bitti, burada ikinci bir atak var. Halil topla oynadıktan sonra maalesef ofsayt kuralını yanlış yorumlayan VAR marifetiyle bu temiz gol iptal edilmiş oldu ve maçın sonucunu etkiledi.

Bedirhan Altundağ Haber7.com - Spor Editörü

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Beykent Üniversitesi Yeni Medya bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Okuldan mezun olduğundan bu yana medya sektörünün birçok kuruluşunda spor editörü ve spor muhabiri pozisyonlarında çalıştı. Kariyerine Mart 2026'dan beri Haber7.com'da spor editörü olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR