Fenerbahçe ile Galatasaray arasında şampiyonluk beklentisinde fark sadece 0.7 puan!

Areda Survey’in Türkiye genelinde gerçekleştirdiği araştırma, Süper Lig’de sezonun şampiyonuna ilişkin beklentilerini ortaya koydu. Fenerbahçe yüzde 35,9 ile ilk sırada yer alırken, Galatasaray yüzde 35,2 ile 2. sırada yer alıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 17.09.2026 11:51 GÜNCELLEME 17.09.2026 11:51 SÜPER LİG
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında şampiyonluk beklentisinde fark sadece 0.7 puan!

Süper Lig’de şampiyonluk yarışı sahada olduğu kadar kamuoyunun beklentilerinde de başa baş ilerliyor. Areda Survey’in 2.400 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmada katılımcılara, “Sizce Süper Lig’de bu yıl hangi takım şampiyon olur?” sorusu yöneltildi. 

Araştırma sonuçlarına göre Fenerbahçe yüzde 35,9 ile şampiyonluğun en çok beklendiği takım olurken, Galatasaray yüzde 35,2 ile hemen arkasında yer aldı. Beşiktaş’ın şampiyon olacağını düşünenlerin oranı yüzde 11,4, Trabzonspor’un şampiyonluğunu bekleyenlerin oranı ise yüzde 9,8. 

FENERBAHÇE VE GALATASARAY YARIŞI DEMOGRAFİDE DE BAŞA BAŞ

Araştırmanın cinsiyet dağılımında da Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki yakınlık dikkat çekiyor. 

Kadın katılımcıların yüzde 38,9’u Fenerbahçe’nin, yüzde 38,3’ü Galatasaray’ın şampiyon olacağını düşünüyor. Kadınlarda Trabzonspor yüzde 12,0, Beşiktaş ise yüzde 4,2 seviyesinde bulunuyor. 

Erkeklerde ise Fenerbahçe yüzde 32,9, Galatasaray yüzde 32,1 oranında şampiyonluk beklentisine sahip. Beşiktaş’ın oranı erkeklerde yüzde 18,7’ye yükselirken, Trabzonspor yüzde 7,6’da kalıyor. 

35-54 YAŞ GRUBUNUN FAVORİSİ GALATASARAY

Yaş gruplarına göre sonuçlar farklılaşıyor. 18-34 yaş grubunda Fenerbahçe yüzde 35,9 ile öne çıkarken, Galatasaray yüzde 32,1, Beşiktaş yüzde 11,9 ve Trabzonspor yüzde 6,0 oranında destek görüyor. 

35-54 yaş grubunda ise tablo Galatasaray lehine değişiyor. Bu yaş grubunun yüzde 39,1’i Galatasaray’ın, yüzde 34,6’sı Fenerbahçe’nin şampiyon olacağını düşünüyor. Trabzonspor yüzde 11,8, Beşiktaş ise yüzde 9,4 seviyesinde. 

55 yaş ve üzerindeki katılımcılarda ise Fenerbahçe yüzde 37,7 ile yeniden ilk sıraya yerleşiyor. Galatasaray yüzde 33,7, Beşiktaş yüzde 13,6 ve Trabzonspor yüzde 11,6 oranında şampiyonluk beklentisine sahip. 

EĞİTİM SEVİYESİ YÜKSELDİKÇE FENERBAHÇE BEKLENTİSİ ARTIYOR 

Eğitim durumuna göre sonuçlarda da dikkat çekici farklılıklar görülüyor. İlköğretim mezunlarında Galatasaray yüzde 37,4 ile ilk sırada bulunurken Fenerbahçe yüzde 30,9, Beşiktaş yüzde 11,6 ve Trabzonspor yüzde 10,6 seviyesinde. 

Lise mezunlarında ise Fenerbahçe yüzde 40,2’ye yükseliyor. Galatasaray yüzde 35,8, Beşiktaş yüzde 10,2 ve Trabzonspor yüzde 7,0 oranında ölçülüyor. 

Lisans ve üzeri eğitim seviyesine sahip katılımcılarda Fenerbahçe’nin şampiyonluk beklentisi yüzde 41,1 ile araştırmadaki en yüksek seviyelerden birine ulaşıyor. Bu grupta Galatasaray yüzde 29,9, Beşiktaş yüzde 12,6 ve Trabzonspor yüzde 11,7 oranında yer alıyor. 

Araştırma, 26-31 Ağustos 2026 tarihleri arasında Türkiye genelinde 2.400 kişinin katılımıyla, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği kullanılarak Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli üzerinden gerçekleştirildi. 

Bedirhan Altundağ Haber7.com - Spor Editörü

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Beykent Üniversitesi Yeni Medya bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Okuldan mezun olduğundan bu yana medya sektörünün birçok kuruluşunda spor editörü ve spor muhabiri pozisyonlarında çalıştı. Kariyerine Mart 2026'dan beri Haber7.com'da spor editörü olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR