Beşiktaş'ı çıldırtan pozisyon! Eski hakemler açıkladı: Penaltı ve kırmızı kart verilmedi

Trendyol Süper Lig'de oynanan Amed-Beşiktaş maçında yaşanan pozisyon tartışmalara sebep oldu. Eski hakemler, maçtaki pozisyonu değerlendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.09.2026 20:49 GÜNCELLEME 20.09.2026 23:59 SÜPER LİG
Beşiktaş'ı çıldırtan pozisyon! Eski hakemler açıkladı: Penaltı ve kırmızı kart verilmedi

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Amed, sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Hakem Ali Şansalan'ın yönettiği maçta yaşanan pozisyon tartışmalara sebep oldu. Eski hakemler, maçtaki tartışmalı pozisyonu yorumladı.

BEŞİKTAŞ PENALTI BEKLEDİ

Ceza sahası içerisinde Vlahovic, Bates'ten topu kazandı ve vuruşunu yaptı, top kaleciden geri geldi. Pozisyonda Vlahovic, Bates'in kendisine yaptığı müdahalenin faul olduğunu söyledi ve penaltı bekledi.

Hakem Ali Şansalan, pozisyonda Vlahovic'in faul yaptığını işaret etti.

İşte yaşanan tartışmalı pozisyon:

Deniz Ateş Bitnel: Vlahovic‘in yerde kaldığı pozisyonda Ali Şansalan ters faul çaldıPozisyon Penaltı ve kırmızı kart olmalıydı.

Serdar Akçer: Amedli Bates Beşiktaşlı Vlahoviç topa giderken dönüp dönüp bakıyor ve önüne geçiyor ve kollarını açarak rakibinin önünde yavaşlıyor. Topa gitmek isteyen Vlahoviç, önünde topa gitmesine engel olan rakibine çarpıyor ve yanından geçerken rakibi kolunu dolayıp Vlahoviç'in dengesini bozuyor. Vlahoviç düşerken topa vuruyor. Rakibin ilerlemesini temasla engellemek (önüne geçerek topa gitmesini engellemek) fauldur. Amedli oyuncu burada topu korumak için yapmıyor, sadece rakibi topa gitmesin diye bu hareketi yapıyor. Vlahoviç'in rakibine çarpmasının sebebi rakibin önünde kolları açıp yavaşlaması. Vlahoviç rakibini geçerken kolunu dolayıp Vlahoviç'in dengesini bozan Amedli oyuncu. Hakem hücum faulü dedi, ama benim yorumum ve futbol anlayışım bu pozisyonda faulü yapan oyuncunun Amedli oyuncu olduğu yönünde. Ceza alanı içinde olduğundan penaltı olmalıydı. Top için mücadele olmadığından ve bariz gol şansının tüm kriterleri olduğundan, penaltının yanında kırmızı kart da olmalıydı.

Bülent Demirlek: Bu pozisyon hücum faulü değil, penaltı ve kırmızı kart olmalıydı. Bates, Vlahovic topa giderken dönüp kontrol ediyor, önüne geçiyor, kollarını açıyor ve yavaşlıyor. Vlahovic'in rakibine çarpma sebebi bu. Ardından Vlahovic, rakibin geçmek isterken Bates kolunu dolayarak baldır bölgesinden tutarak Vlahovic'in dengesini bozuyor. Burada amaç, rakibin topa gitmesini engellemek. Burada faulü yapan Vlahovic değil Bates. Burada top için bir mücadele yok, bu yüzden penaltı ve kırmızı kart olmalıydı. VAR'ın ve hakemin müdahale etmemesi tam bir skandal!

Bülent Yıldırım: Topa gitmeye çalışan Vlahovic, engellemeye çalışan Bates. Burad hücum faul yok, eminim. Tutma çekme şarj hiçbir şey yok. Vlahovic önceliği alıp faulsüz geçtikten sonra Bates'in hedefi engellemek. Vlahovic'in denge ayağına bakın. Üstüne düştü Bates, devirdi ve ezdi. Bu pozisyon net penaltı ve artı kırmızı kart gerekir. Bates en başından en sonuna tüm amacı rakibini kısıtlamak.

Aleks Taşçıoğlu: Vlahovic'in herhangi bir faulü yok. Bates'in koluyla ve ayağıyla darbesi var. Penaltı artı kırmızı kart gerekirdi.

Seçim Demirel: Bates etkili bir şekilde rakibini durdurdu, hiçbir şekilde topla oynama niyeti yok. Kırmızı kart ve penaltı kararı daha doğru olurdu.

Mustafa Çulcu: Amed SF'li Bates, Vlahovic'i çekiyor. Bu pozisyon, penaltı ve kırmızı kart olmalıydı.

Erman Özgür: Bana göre çok net penaltı. 

Mustafa Sarp: Kuralı tam bilmiyorum. Eğer penaltı veriyorsa sanki bir kırmızı kart verilmeliydi. 

Tümer Metin: Penaltı ve kırmızı kart olmalıydı.

Ali Gültiken: "Beşiktaş 2 deplasman maçında istenmeyen durumlarla karşı karşıya bırakıldı Alanyaspor maçı 11'e 10 oynanacaktı. Bugün ilk yarıda kırmızı kart + penaltı verilse oyun başka bir yere giderdi. Bunlar direkt sonuca etki eden kararlar. TFF ve hakemlerin biraz daha dikkatli olma mecburiyeti var. Herkes için var."

HAKEME KÜFÜR ETTİ ATILMADI!

Karşılaşma 2-0 devam ederken Amed, cephesi yaşanan bir pozisyonda hakeme itirazlarda bulundu. Amed forması giyen Krasniqi'nin, hakem Ali Şansalan'a gördüğü sarı kartın ardından küfür ettiği kameralara yansıdı. Ali Şansalan'ın yakında mesafeden edilen küfüre rağmen kırmızı kartını çıkarmaması sosyal medyada gündem oldu.

Erman Toroğlu: "Bu Ali Şansalan normal biri değil! Buna nasıl maç veriyorlar? Gözünün önünde, 1 metreden suratına ağzını doldura doldura küfür ediyor, sen Amed'e kırmızı veremiyorsun. O küfrü yiyip adamı atamıyorsan, Vlahovic'in pozisyonuna penaltıyı nasıl vereceksin? Sokakta o küfürü birisi bana etse yumruğu geçiririm."

 

Ahmet Polat Haber7.com - Muhabir

Editör Hakkında

22 Ağustos 1996’da Yalova’da doğdu. Lisans eğitimini 2023 yılında Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2023 yılında İstanbul’da başladı. Şu an Haber7.com’da mesleki hayatını sürdürmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR