Malkara'da e-Tebligat semineri

 Malkara ilçesinde, Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı ve Malkara Ticaret ve Sanayi Odası tarafından e-Tebligat konulu seminer düzenlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.11.2015 17:02 GÜNCELLEME 25.11.2015 17:05 GÜNCEL
Malkara'da e-Tebligat semineri

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde, Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü İbrahim Koç, e-Tebligat uygulamasının 1 Ocak'ta başlayacağını belirterek, "E-Tebligat vergi dairelerince düzenlenen ve mükellefler ile diğer muhataplarına 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tebliği gereken evrakın, Gelir İdaresi Başkanlığı aracılığıyla elektronik ortamda tebliğ edilmesidir." dedi.

E-Tebligat sistemini tüzel kişilerin, gerçek kişilerin ve isteğe bağlı olarak bu sistemi kullanmak isteyenlerin yararlanabileceğini ifade eden Koç, "Mükelleflere e-tebligat yapıldığında mükelleflerin Elektronik Tebligat Talep Bildiriminde yer alan telefon numarası veya e-posta adreslerine, SMS veya e-posta ile bilgilendirme yapılacaktır." diye konuştu.

Seminere, Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner ile mükellefler, muhasebeciler, esnaf odaları başkanları ve vatandaşlar katıldı.

KAYNAK : AA