Park sorununu bitirecek uygulama

Araç sahipleri arasındaki bilgi akışını sağlayan ParkVar, İstanbul’da park yeri bulma sorununu çözmeyi hedefliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 13.05.2015 16:34 GÜNCELLEME 13.05.2015 17:34 TEKNOLOJİ
Park sorununu bitirecek uygulama

Sosyal park yeri paylaşım uygulaması olarak tanımlanan ParkVar, kullanıcılarının araçlarını park ettikleri yerleri paylaşması esasına dayanıyor.

Facebook hesabınızla ya da e-posta hesabınızla giriş yaptığınız (uygulama telefon numarası paylaşımını zorunlu tutuyor) uygulamayı kullanmak oldukça basit. Araç model ve plaka bilgilerinizi de girerek profil oluşturduğunuz uygulama bu şekilde diğer ParkVar kullanıcılarının sizi tanımasını amaçlıyor. Profilinizi tanımladıktan sonra, halihazırda konum bilgilerinize erişen uygulamayla tek yapmanız gereken haritada aracınızı nereye ve ne kadar süreyle park ettiğinizi işaretlemek.

Kullanıcıların girdiği bilgilere göre park halindeki araçları/kullanıcıları gösteren gerçek zamanlı haritasını güncelleyen ParkVar, sizin yerinize park etmek isteyecek kullanıcıları haberdar etmesi açısından kullanışlı bir uygulama.

Kullanıcıların otopark bilgilerini girmelerini sağlayan ve bundan para kazanabildikleri uygulamalardan farklı olarak ParkVar, kullanıcıların girdikleri bilgiler için hediye puan kazandırıyor. Parky adı verilerin puanlar biriktikçe kullanıcılar ücretsiz yakıt alabiliyor anlaşmalı istasyonlardan. Buna ek olarak uygulama Parky puanları satarak gelir yaratmak istiyor.

KAYNAK : dijitalhayat.tv