Dünyada bir ilk olan USB-C portlu iPhone satışta

Geçtiğimiz ay bir mühendislik öğrencisi iPhone X model cihaza USB-C portu entegre etmişti. Lighting girişi iptal edilen iPhone X veri aktarımı ve şarj için USB-C portunu kullanıyor. Türünün tek örneği olan cihaz açık artırmaya çıkarıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.11.2021 09:20 GÜNCELLEME 04.11.2021 09:20 TEKNOLOJİ
Dünyada bir ilk olan USB-C portlu iPhone satışta

Ken Pillonel isimli bir mühendislik öğrencisi, geçtiğimiz ay dünyanın USB-C portuyla çalışan ilk iPhone’unu yaptığını açıklamıştı. Pillonel şimdi de paylaştığı bir videoyla bunu nasıl başardığını gösterdi ve USB-C iPhone’u satışa çıkardı.

Herkesin de olduğu gibi, Pillonel de Apple’ın iPhone’lara hâlen USB-C bağlantı noktası eklememesinden rahatsız oluyordu. Bu sebeple de bir iPhone X’i aldı ve kendi başına USB-C portlu bir iPhone yapmaya karar verdi.

5 BİN DOLAR TEKLİF ALDI

Pillonel bunun yalnızca görünüşte olmasını istemiyordu. Genç mühendis, USB-C iPhone’un işlevselliğini korumasını, başarılı bir şekilde şarj olmasını ve veri aktarmasını istiyordu. Aylarca süren çalışmanın ardından da dünyanın USB-C portuyla çalışan ilk iPhone’unun prototipini geliştirmeyi başardı. Pillonel şimdi de bu başarılı prototipini eBay’den açık artırmaya çıkardı ve 4.950 dolara kadar teklif aldı.

AVRUPA BİRLİĞİ USB-C BASKISI DEVAM EDİYOR

Avrupa Birliği, USB-C’nin tüm telefonlarda standart bağlantı noktası olması gerektiğini belirten çalışmalarda bulunsa da Apple’ın böyle bir hamle yapma ihtimali henüz mümkün görünmüyor. Ancak Pionell’in bu projesi yalnızca USB-C’li bir iPhone’un boş bir hayal olmadığını kanıtlamakla kalmıyor, ayrıca bir gün iPhone ve Android telefonların performans ve işlevsellikte bir kayıp olmadan ortak bir şarj bağlantı noktasına sahip olabileceğini gösteriyor.