Microsoft Rus siber saldırılarına karşı NATO ülkelerini uyardı

Microsoft, yayınladığı bir raporla Rus hackerlerin özellikle NATO ülkelerine karşı siber saldırılarını artığını söyleyerek Türkiye dahil birçok ülkeyi uyardı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2022 17:44 GÜNCELLEME 27.06.2022 17:44 TEKNOLOJİ
Microsoft Rus siber saldırılarına karşı NATO ülkelerini uyardı

Microsoft blog sitesinde "Ukrayna'yı Savunmak: Siber Savaştan Erken Çıkartılacak Dersler"  başlığıyla bir rapor yayınladı. Raporda Ukrayna'ya destek olan ülkelerin Putin yanlısı Rus hackerler tarafından siber saldırılara maruz kaldığı belirtildi.

Ukrayna dışında 42 ülkede 128 kuruluşta Rus saldırılarının tespit edildiğini Microsoft, Amerika Birleşik Devletleri'nin bir numaralı hedef olduğunu söyledi. Siber saldırılar ayrıca askeri ve insani yardımın çoğunun koordine edildiği Polonya'ya da artış gösterdiği belirlendi.

Raporda son iki ay içinde Danimarka, Norveç, Finlandiya, İsveç ve Türkiye'de bilgisayar ağlarını saldırıların arttığı belirtildi. Özellikle NATO ülkelerinin dışişleri bakanlıklarını hedef alan saldırılar düşünce kuruluşları, insani yardım kuruluşları, teknoloji şirketleri, enerji ve diğer kritik altyapı tedarikçilerini de hedef aldı. 

Microsoft, savaşın başlangıcından bu yana, tespit edilen Rus saldırıların yüzde 29'unun da başarıya ulaştığını söyleyerek ülkeleri ve kuruluşları Rus siber saldırılarına karşı uyardı.

KAYNAK : Haber7