Donald Trump'ın sosyal medya uygulaması Truth Social'a Google'den izin çıktı

Daha önce Play Store'da yasaklanan Truth Social uygulamasının yasağı sürpriz bir şekilde Google tarafından kaldırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2022 10:28 GÜNCELLEME 13.10.2022 10:28 TEKNOLOJİ
Donald Trump'ın sosyal medya uygulaması Truth Social'a Google'den izin çıktı

Eski ABD Başkanı Trump'ın sosyal ağı olan Truth Social'ın Google'dan onay almak için gerekli engelleri ortadan kaldırdığını bildirildi. Uygulama Android'te Play Store üzerinden kullanıma sunuldu. 

Ağustos ayında Google, fiziksel tehditler ve şiddete teşvik içeren içerikler de dahil olmak üzere kurallarını ihlal eden bir dizi gönderiyi tespit etmesinden sonra Truth Social'ı Play Store'dan kaldırılmıştı.

Truth Social, Play Store'dan hiçbir zaman resmi olarak yasaklanmadı, ancak onayı yeterli değişiklik yapılana kadar askıya alındı.

Trump'ın sosyal medya uygulaması Truth Social, Google Play'de yasaklandı

Yasağın ardından Truth Social, site üzerinden Android kullanıcıları için APK dosyası sundu. Böylece kullanıcılar Google Play üzerinden olmasa da Truth Social'ı telefonlarına yükleyebiliyordu.

Truth Social, popüler sosyal ağların aksine, nefrete karşı kurallara sahip değil. Ancak Google'ın kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe ilişkin kuralları, nefreti kışkırtan içerikleri açıkça yasaklıyor.

Google, Truth Social'ın onaylanabilmesi için şiddeti teşvik eden gönderiler de dahil olmak üzere bazı içerik türlerine karşı katı politikalar uygulamayı kabul ettiğini söyledi. Uygulamanın nefret içerikli gönderileri nasıl engelleyeceği henüz belli değil.