Yapay zeka destekli Windows 12 yolda! İntel işlemci üretimine başladı

Microsoft, yapay zeka alanında liderliğini ilan etmek için işletim sistemlerini akıllandırıyor. Windows 12'nin tamamen yapay zeka üzerine kurulu bir işletim sistemi olacağı söyleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 02.03.2023 16:41 GÜNCELLEME 02.03.2023 16:53 TEKNOLOJİ
Yapay zeka destekli Windows 12 yolda! İntel işlemci üretimine başladı

Microsoft, İntel'in yeni üreteceği işlemciler sayesinde Windows 12'yi tamamen yapay zeka üzerinde tasarlayabilir. Henüz resmi olarak duyurulmayan gelişme olmasına rağmen, Windows 12'nin tamamen yapay zeka destekli bir işletim sistemi olması için İntel ve Windows'un ortak hareket ettiği iddia ediliyor.

WİNDOWS 12, GELİŞMİŞ YAPAY ZEKANIN KULLANILDIĞI İLK İŞLETİM SİSTEMİ OLABİLİR

Windows 12 ile alakalı henüz bir açıklama yapmayan Microsoft'un yapay zekaya yönelik atmış olduğu adımlar görülüyor. Bu adımların en başında yapay zeka destekli Bing sohbet robotunun oluşturulmasıydı. Microsoft, yapay zeka teknolojisini diğer rakip şirketlerinin önüne geçmek için harika bir fırsat olarak görüyor.

Microsoft'un tüketici pazarlama başkanı Yusuf Mehdi, Bing'in yapay zeka destekli sürümünü içeren yeni Windows 11 güncellemesinden bahsederken,

"Windows'un gelecekteki sürümlerini geliştirmeye başladığımızda, yapay zekanın deneyim açısından doğal bir rol oynaması gereken diğer yerler hakkında düşüneceğiz" diyor.

Yusuf Mehdi'nin röportajda vermiş olduğu bu cevap, windows'un bir sonraki sürümlerinin yapay zeka üzerine tasarlanacağını düşündürüyor. Ayrıca konuyla ilgili bir diğer açıklama da CES 2023'te konuşan Windows şefi Panos Panay'dan geldi. Panay yaptığı açıklamada;

"Yapay zeka, Windows'ta her şeyi nasıl yapacağınızı yeniden keşfedecek" dedi.

YENİ ÇİPLERİN ÜRETİLMESİ GEREKİYOR

Microsoft, Windows 12'yi tamamen yapay zeka üzerine kurmak istiyorsa eğer, önce yapay zeka destekli çiplerin üretilmesi gerekiyor. Bu konuda ise İntel firması ile işbirliği yapması kaçınılmaz görülüyor. Ayrıca Microsoft yapay zekaya sahip bir işletim sistemi için sadece İntel ile değil, yapay zeka iş yüklerini hafifletmek için AMD ile de ortak çalışabilir. 

Windows 11 Moment 2 güncellemesi ile gelecek özellikler yayınlandı

Yapay zeka destekli Windows 12'nin stabil olabilmesi için üretilecek işlemcilerin, işletim sistemi ile optimize edilmesinin sağlanması gerekiyor. Windows 12 ile ilgili İntel firmasının halihazırda raporlarının mevcut olduğu da kaynaklarda belirtiliyor. Ayrıca AMD firması da yapay zeka motoru içeren ilk x86 çipleri olan Ryzen 7000 mobil işlemcilerini piyasaya sürdüğü biliniyor.

WİNDOWS 11 DE AKILLANIYOR

Microsoft, her ne kadar da yapay zekayla desteklenen yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışsa da Windows 11'in gelişmelerden uzak kalmasına izin vermiyor. Yeni tanıttığı yapay zekaya sahip sohbet robotu Bing'i görev çubuğuna dahil ederek, kullanıcıları gerçekleşecek olan büyük yeniliğe yavaş yavaş hazırlıyor.

Meta, Yapay Zeka'yı Whatsapp ve Messenger'a getiriyor: Artık daha akıllı olacaklar

Microsoft'un diğer şirketlere oranla yapay zeka gelişmelerine ne kadar istekli olduğunu biliyoruz. Öyle ki tüm bu gelişmeler yaşanmadan birkaç yıl önce bile Microsoft, kullanıcıları yapay zeka ile buluşturdu. Pek az kişinin bildiği  AppStore üzerinde yayınlanan yapay zeka destekli Microsoft Pix Camera uygulaması, tüm bu yapay zeka gelişmeleri gündemde yer almıyorken bile Microsoft tarafından geliştiriliyordu.

KAYNAK : Haber7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR