Temel Kotil'den HÜRJET açıklaması: İstersek 6 ayda insansız hava aracına dönüştürebiliriz!

Son Dakika... Türk savunma sanayiinin teknolojilerini tanıtırken HÜRJET hakkında açıklamalarda bulunan Kotil, istenilmesi durumunda HÜRJET'i 6 ayda insansız hava aracına dönüştürebileceklerini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2023 17:56 GÜNCELLEME 07.05.2023 17:56 TEKNOLOJİ
Temel Kotil'den HÜRJET açıklaması: İstersek 6 ayda insansız hava aracına dönüştürebiliriz!

Türk savunma sanayiinin teknoloji ürünlerini tanıtmak için TGRT Haber'e konuk olan TUSAŞ İcra Kurulu Başkanı Temel Kotil, KAAN, HÜRJET, HÜRKUŞ, ANKA ve GÖKBEY hakkında açıklamalarda bulundu.

Temel Kotil, Hürjet hakkında açıklamalarda bulunurken, "HÜRJET’i istersek otopilot olduğu için 6 ayda insansız yaparız" diyerek, istenmesi durumunda HÜRJET'in çok kısa bir süre içerisinde insansız hale getirebileceklerini belirtti.

"6 AYDA İNSANIZ HAVA ARACINA DÖNÜŞTÜREBİLİRİM"

Temel Kotil'in konuyla ilgili açıklaması şu şekilde;

"Bu uçaklar tümüyle dijital-otopilot kontrollü olduğu için istersek çok kısa sürede, ileriye dönük olarak 6 ayda insansız hava aracı yaparız."

Temel Kotil sözlerine devam ederken Hürjet'in tamamen eğitim ve saldırı uçağı olduğunu ve uçağa çok yakın bir zamanda koca bir radar sisteminin geleceğini ve bu radarın gelmesi durumuna HÜRJET'in küçük bir F-16'ya dönüşeceğini, yani F-16'nın 2/3'ü boyutunda olacağını ancak bugünkü F-16'lar kadar yetenekli olacağını söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN "ALTIN DOKUNUŞ" MESAJI

TGRT Haber canlı yayınına katılan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın savunma sanayiine verdiği önemi gösteren bir anısını anlattı.

TUSAŞ olarak morallerinin bozuk olduğu bir dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’da telefon geldiğini anlatan Kotil, “Altın dokunuş yaptı” ifadelerini kullandı.

HÜRJET PROJESİ NEDİR?

HÜRJET Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı, tek motorlu, tandem ve modern aviyonik suite sahip kokpiti ile üstün performans özelliklerini kullanarak kritik rol oynamak üzere tasarlanmıştır. HÜRJET’in silahlı varyantı, geniş görev yelpazesi ve üstün faydalı yük kapasitesi ile muharebe alanlarında önemli bir güç unsurudur.

Hürjet Projesi, Jet Tekamül Eğitimi kapsamında kullanılan T-38 uçakları ile Akrotim gösterilerinde kullanılan F-5 uçaklarının yerine Türk Hava Kuvvetleri envanterine dahil edilmek üzere başlatılmıştır.

HÜRJET’in bu özelliklerinin yanı sıra;

Hizmet süresi 20 yılı aşkın Jet Eğitim Uçaklarının yerine kullanılması, sayısı hızla artan 5. nesil uçaklar (TFX, F-35, vb.) ve güncellenen konfigürasyonlarına hitap edecek jet eğitim uçağı olarak kullanılması da hedeflenmiştir.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Muhabiri
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

İstanbul'da yaşayan Ekrem Öztürk, 2021 yılında Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Uzun süre kendi alanında metin yazarlığı yapan Öztürk, şu an Haber7.com'da "Muhabir - Editör" olarak görev yapmaktadır. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmakta ve bu değerleri meslek hayatında da ön planda tutmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR