Binlerce ChatGPT kullanıcısının bilgileri dark web'de satışa sunuldu!

Singapurlu siber güvenlik firması, 100 bin ChatGPT girişinin dark web'e sızdırıldığı uyarısında bulundu. Ele geçirilen hesaplar kötü niyetli kişilere şirketler ve bireyler hakkında gizli bilgilerin dark web'de satışa çıkarıldığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.06.2023 14:52 GÜNCELLEME 23.06.2023 17:08 TEKNOLOJİ
Binlerce ChatGPT kullanıcısının bilgileri dark web'de satışa sunuldu!

Singapurlu bir siber güvenlik firmasına göre, geçtiğimiz yıl popüler yapay zekâ sohbet robotu ChatGPT'ye ait 100.000'den fazla giriş bilgisi sızdırıldığı ve dark web'de alınıp satıldığı iddia edildi.

Group-IB tarafından 20 Haziran'da yayınlanan bir blog yazısı, OpenAI'nin amiral gemisi botu için güvenliği ihlal edilmiş oturum açma bilgilerini içeren 101.000'den fazla cihazın Haziran 2022 ile Mayıs 2023 arasında dark web pazarlarında işlem gördüğünü ortaya koydu.

MAYIS'TA 27 BİN KİMLİK BİLGİSİ ÇEVRİMİÇİ KARABORSALARDA SATIŞA SUNULDU

Group-IB'nin tehdit istihbaratı başkanı Dmitry Shestakov, Cointelegraph'a verdiği demeçte bu rakamın "Group-IB'nin analiz ettiği hırsız bulaşmış cihazlardan alınan günlüklerin sayısı" olduğunu söyledi.

Shestakov, "Her günlük, ChatGPT için en az bir oturum açma kimlik bilgisi ve parola kombinasyonu içeriyordu," diye ekledi.

Mayıs 2023'te ChatGPT ile ilgili yaklaşık 27.000 kimlik bilgisi çevrimiçi karaborsalarda satışa sunuldu.

SORUN CHATGPT'NİN ALTYAPISINDAN KAYNAKLANMIYOR

Asya-Pasifik bölgesinin, geçtiğimiz yıl boyunca satışa sunulan en yüksek miktarda ele geçirilmiş oturum açma bilgilerine sahip olduğu ve yaklaşık 100.000 rakamının yaklaşık %40'ını oluşturuyorduğu belirtildi.

Hindistan merkezli kimlik bilgileri 12.500'den fazla ile genel olarak en üst sırada yer alırken, Amerika Birleşik Devletleri yaklaşık 3.000 ile internete en çok giriş yapan altıncı ülke oldu. Fransa, ABD'nin ardından yedinci sırada yer alırken Avrupa'da ilk sırayı aldı.

Group-IB'nin tehdit istihbaratı başkanı Dmitry Shestakov, Kaydedilmiş ChatGPT kimlik bilgilerini içeren tespit edilen günlükler, ChatGPT'nin altyapısındaki herhangi bir zayıflıktan kaynaklanmadığını belirtti.

KAYNAK : HAEBR7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR