ChatGPT Harward Üniversitesi'nde 2. sınıfa geçti!

Yapılan araştırma sonucu, ChatGPT'nin Harvard'da birinci sınıfı geçebileceğini ve 3,34 not ortalaması elde edebileceğini gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.07.2023 17:48 GÜNCELLEME 19.07.2023 17:48 TEKNOLOJİ
ChatGPT Harward Üniversitesi'nde 2. sınıfa geçti!

Yakın zamanda yapılan bir deney, OpenAI'nin GPT-4'ü tarafından desteklenen bir ChatGPT sürümünün Harvard'daki tipik bir birinci sınıf öğrencisini geçebileceğini ortaya koydu.

Matthew Yglesias'ın "Slow Boring" adlı haber bülteninde stajyer olarak çalışan Maya Bodnick, sohbet robotunun bir Ivy League Üniversitesinde nasıl bir performans sergileyeceğini görmeye karar verdi.

CHATGPT'YE BİR ÖĞRENCİYMİŞ GİBİ DAVRANDILAR

Kendisi de bir Harvard öğrencisi olan Bodnick, deneyi gerçekleştirmek için sekiz profesör ve öğretim asistanından ChatGPT'nin gerçek Harvard istemlerine yanıt olarak oluşturduğu denemelere not vermelerini istedi.

Olası önyargıları azaltmak amacıyla profesörlere denemelerin ya kendisi ya da bir yapay zeka tarafından yazılacağını söyledi.

Sosyal ve beşeri bilimler odaklı birinci sınıfında bir C ile birlikte çoğunlukla As ve B elde eden botun performansı büyük ölçüde etkileyici bulundu. Bültene göre notların ortalaması 3.34 not ortalamasına denk geliyor.

BELİRSİZ CEVAPLARA RAĞMEN ÖVGÜLER YAĞDIRDILAR

Akademisyenlerin çoğu, "öğrenciyi" yazılarını basitleştirmeye çağıran biri dışında, sohbet robotunun yazma becerilerine övgüler yağdırdı. Bununla birlikte, profesörler makalelerde yer alan içerik ve iddialar konusunda daha az olumluydu. Stajyer Bodnick'e göre bir noter, makalenin argümanlarını "sürekli olarak büyük ve belirsiz" olarak nitelendirdi.

Büyük ölçüde OpenAI'nin ChatGPT'sinin geçen yıl piyasaya sürülmesiyle ortaya çıkan üretken yapay zekanın yükselişi ve popülaritesi, yüksek öğrenim sektörünü sarstı. Botun öğrencilerin ev ödevlerini nispeten sofistike bir düzeyde tamamlayabilmesi, bazılarının yanlış olduğu kanıtlanan yaygın kopya suçlamalarına yol açtı.

Wharton profesörü Christian Terwiesch, GPT-3.5 tarafından desteklenen ChatGPT'nin önceki bir versiyonunu final sınavındaki sorularla test etmişti. Ancak chatbot, sınavda kendisine yalnızca B ya da B- notu kazandırmıştı.

ÜNİVERSİTELER YAPAY ZEKA GELİŞMELERİNİ KABULLENMEYE BAŞLADI

Üniversiteler yeni teknolojinin sonuçlarıyla başa çıkmakta zorlandı ve bazı profesörleri meseleleri kendi ellerine almaya teşvik etti. Sonuç olarak bazı öğrenciler ve öğretim görevlileri arasında bir güvensizlik ortamı oluştu.

Yükseköğretim, üretken yapay zekanın yükselişini yönetmek için rehberlik ve politikalar getirmeye başlıyor.

Birkaç kesin yasağın getirilmesiyle sonuçlanan sallantılı bir başlangıçtan sonra, bazı kolejler şimdi üretken yapay zeka araçlarını dahil etmeye ve bunlardan yararlanmaya çalışıyor.

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR