Bilim Merkezi için 6 il kıyasıya yarışıyor

TÜBİTAK tarafından kurulacak ve 6 ilin talip olduğu Bilim Merkezi için Konya seferber oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 06.08.2008 16:24 GÜNCELLEME 06.08.2008 16:24 TEKNOLOJİ
Bilim Merkezi için 6 il kıyasıya yarışıyor

TÜBİTAK tarafından Türkiye'de ilk kez kurulacak Bilim Merkezi için Konya seferber oldu.

TÜBİTAK tarafından kurulacak ve 6 ilin talip olduğu Bilim Merkezi için Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Sanayi Odası yetkilileri bir araya geldi.

İl Özel İdaresinde yapılan toplantıda Konya Organize Sanayi Bölgesi tarafında Bilim Merkezine 99 bin 386 metre kare yüzölçüme sahip bir arsanın tahsis edileceği kaydedildi. Bilim Merkezi kurulması ve gerekli desteğin sağlanması için Konya İl Genel Meclisinde oybirliği ile karar alındı.

Konya'nın her geçen gün sanayi, ticaret, tarım ve turizmde önemli mesafeler aldığını ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Sabri Ak, ''Bilim Merkezinin ilimize kurulması için gereken her türlü çalışmayı ve kolaylığı Konyalı bürokrat ve yöneticiler olarak yerine getireceğiz. Amacımız gelişen teknolojiye paralel olarak gelişmişlik seviyesine bir adım daha atmaktır'' dedi.

Kurulacak üniversitenin Avrupa ülkelerinde mevcut olduğunu belirten Ak, ''her yaştan farklı birikime sahip insanları bilimle buluşturmak, bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır hale getiren etkileşimli öğretim yapmayı amaçlayan bir eğitim verilecek. Konya olarak bu merkezi önemsiyoruz ve ilimize yapılması için gereken birlik ve beraberliği göstereceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın'' diye konuştu.

Başkan Ak, Bilim Merkezi için TÜBİTAK'ın 12 milyon YTL destek sağlayacağını dile getirerek, ''Özel İdare ve diğer birimler, üzerine düşen görev ne ise onu yerine getirecek. İnşallah Mevlana şehri Konya'ya bilim merkezi kurulur ve hoşgörü şehrinde bilim adına önemli gelişmeler olur'' şeklinde konuştu.

(AA)