İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Malatya'da öğrencilerle bir araya geldi!

Uzaya çıkan ilk Türk astronot olarak tarihe geçen astronot Alper Gezeravcı, Malatya’da İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonunda öğrencilerle buluştu. Uzayda yaşadığı deneyimleri öğrencilere aktaran Gezeravcı, yoğun ilgi gördü.

ABONE OL
GİRİŞ 08.05.2024 16:49 GÜNCELLEME 08.05.2024 16:49 TEKNOLOJİ
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Malatya'da öğrencilerle bir araya geldi!

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Malatya’da öğrencilerle buluştu. Malatya’da İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonunda Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

DENEYİMLERİNİ ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTI

İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan Gezeravcı, uzayda geçirdiği 14 günlük süreyi ve yaşadığı deneyimleri kapsamlı bir şekilde anlattı. İlk uzay yolculuğu öncesinde sürece dair yapılan ön hazırlıklara da değinen Gezeravcı, projenin Türkiye açısından öneminin altını çizdi.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin iradesiyle gerçekleştirilen görevin asıl özneleri öğrenciler olduğunu vurgulayan Gezeravcı, uzay yatırımlarının önemine dikkat çekerek Türkiye’nin ilerleyen süreçte çok daha iyi bir noktaya geleceğine inandığını ifade etti.

Türkiye’nin 100 yıllık tarihinde ilk defa yapmış olduğu bu uzay görevinde Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde bayrağını dalgalandıran 193 tane ülke olmasına rağmen kendi insanını uzaya gönderebilmiş ve uzayda bilimsel çalışmalar yapabilmiş 22’nci ülke olduğuna işaret eden Gezeravcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin iradesiyle yapamayacakları iş olmadığını bir kez daha hatırlattı.

Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR