Fangchenggang'da yeni nükleer enerji ünitesi faaliyete geçiyor

Çin'in güneyindeki liman kenti Fangchenggang'da yerli tasarım üçüncü nesil nükleer reaktör Hualong-1'i kullanan yeni bir nükleer enerji ünitesi, enerji üretimine geçmesinin ardından ticari faaliyetlerine başlamaya hazırlanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 26.05.2024 15:48 GÜNCELLEME 26.05.2024 15:48 TEKNOLOJİ
Fangchenggang'da yeni nükleer enerji ünitesi faaliyete geçiyor

Fangchenggang'daki nükleer enerji ünitesinden çeşitli görüntüler Çin'in güneyindeki liman kenti Fangchenggang'da yerli tasarım üçüncü nesil nükleer reaktör Hualong-1'i kullanan yeni bir nükleer enerji ünitesi, enerji üretimine geçmesinin ardından ticari faaliyetlerine başlamaya hazırlanıyor.

Çin Genel Nükleer Enerji Şirketi'ne bağlı Guangxi Fangchenggang Nükleer Enerji Limited Şirketi, Fangchenggang nükleer enerji santralindeki 4 numaralı ünitenin 168 saatlik test faaliyetini Cumartesi günü saat 08.00'de başarıyla tamamladığını duyurdu.

Fangchenggang nükleer enerji projesinin toplam altı nükleer enerji ünitesine sahip olması planlanıyor. Altı üniteden ilk ikisi 2016 yılında, üçüncü ünite ise geçen yıl faaliyete geçti. 4'üncü ünitenin inşaatına 23 Aralık 2016 tarihinde başlanmıştı.

Her ikisi de Hualong-1 kullanan 3. ve 4. ünitelerin yıllık 2 milyon kişinin elektrik ihtiyacını karşılaması, standart kömür tüketimini 5,4 milyon tonun üzerinde azaltması ve karbondioksit emisyonlarını yılda yaklaşık 14,83 milyon ton düşürmesi bekleniyor.

Uzmanlar, Fangchenggang projesinin Guangxi'nin yeşil enerjiye geçişini ve Çin'in çifte karbon hedeflerini desteklemede kritik rol oynadığı görüşünde.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR