ABD'deki roket yarışmasında İTÜ'den dünya şampiyonluğu

İstanbul Teknik Üniversitesi Vefa Havacılık Takımı, 20 farklı ülkeden 151 takım ile ABD'de organize edilen "Spaceport America Cup" Üniversitelerarası Roket Mühendisliği Yarışmasında 10000 feet kategorisinde dünya şampiyonu oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.06.2024 12:34 GÜNCELLEME 24.06.2024 21:16 TEKNOLOJİ
ABD'deki roket yarışmasında İTÜ'den dünya şampiyonluğu

20 farklı ülkeden 151 takımın katıldığı  "Spaceport America Cup" isimli Üniversitelerarası Roket Mühendisliği yarışmasına İstanbul Teknik Üniversitesi damga vurdu.

İTÜ'DEN DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

10000 feet kategorisinde dünya şampiyonluğunu elde eden İTÜ Vefa Havacılık Takımı büyük bir gurur yaşattı.

'BİZLERİ GURURLANDIRMAYA DEVAM EDİYOR"

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu tarihi başarıyı X hesabından paylaşarak duyurdu. Bayram tatilinde de güzel haberlerin geldiğini söyleyen Koyuncu, İTÜ'de proje takımlarının bizleri gururlandırmaya devam ettiğini belirtti.

Koyuncu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Danışmanlığını bizzat yaptığım İstanbul Teknik Üniversitesi Vefa Havacılık Takımı, 20 farklı ülkeden 151 takım ile ABD'de organize edilen roket mühendisliği yarışması "Spaceport America Cup" Üniversitelerarası Roket Mühendisliği Yarışmasında 10000 feet kategorisinde ülkemizi temsil ederek DÜNYA ŞAMPİYONU oldu. Bu büyük başarıyla bizleri gururlandıran takımımızı yürekten kutluyorum.

KAYNAK : Haber7
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR