CrowdStrike Falcon sorunu (Windows mavi ekran) nedir, nasıl çözülür?

Dünya genelinde bankalar, acil servisler ve havaalanlarında kurum ve kuruluşlara işletmeler tarafından sunulan hizmetlerin askıya alınmasına neden olan CrowdStrike Falcon sensörü arızası Windows işletim sistemi olan cihazlarda etkili olabiliyor. Peki, CrowdStrike Falcon sorunu (Windows mavi ekran) nedir, nasıl çözülür?

ABONE OL
GİRİŞ 01.08.2024 11:45 GÜNCELLEME 01.08.2024 11:51 TEKNOLOJİ
CrowdStrike Falcon sorunu (Windows mavi ekran) nedir, nasıl çözülür?

Genellikle  Windows işletim sistemi kullanan PC'lerde oluşan CrowdStrike sorunu nedeniyle havaalanları, süpermarketler, bankalar veya medya kuruluşları gibi yerlerde sistemler iş göremez hale geliyor. CrowdStrike Falcon sorununun asıl nedeninin Windows'un güncellemesinden dolayı olduğu söyleniyor. Peki, CrowdStrike Falcon sorunu (Windows mavi ekran) nedir, nasıl çözülür? 

CROWDSTRİKE NEDİR?

CrowdStrike Falcon isimli platform, bulut üzerinden yapay zeka endpoint güvenlik hizmeti sağlayan Amerika merkezli siber güvenlik şirketi olarak bilinmektedir. CrowdStrike şirketinin çatısı altındaki Falcon Identity Threat Protection adındaki sensör bu işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabilen siber güvenlik çözümü programıdır.

CROWDSTRİKE FALCON SORUNU NEDİR?

CrowdStrike sorunu dünya genelinde birçok sektöre hizmet veren kurum ve kuruluşları etkileyip Windows mavi ekran hatası veren teknik bir hatadır. Genel olarak Windows işletim sistemine sahip olanları etkilemektedir.  

Microsoft yaptığı her yeni güncelleme ile Windows işletim sistemine güvenlik ve yeni özellikler sağlıyor. Yakın zamanda meydana gelen CrowdStrike sorunu sonrası dünya genelinde banka, havaalanı, acil servisler gibi yerlerde sistemlerin erişilemez hale gelmişti. Kısacası siber güvenlik şirketi olan CrowdStrike'ın bir şekilde Windows işletim sistemindeki güncelleme nedeniyle arızaya sebep olmuştur. Sonrasında yapılan güncelleme ile Falcon arızası sorun çözülmüştür.

CROWDSTRİKE SORUNU NASIL ÇÖZÜLÜR?

CrowdStrike sorununun çözümü için aşağıda yer alan adımları sırasıyla takip edebilirsiniz;

  1. Windows güvenli modda ya da kurtarma ortamında yeniden başlatmalısınız.

  2. Başlatma işleminin ardından C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike dizinine gidiniz.

  3. Bu dizinde bulunan ve C-00000291.sys ifadesi ile başlayan dosya bulunup adını değiştiriniz.

  4. Yukarıda sıralanan işlemler tamamladığınız vaikt bilgisayar normal bir şekilde yeniden başlatmanız gerekiyor.

  5. Böylelikle CrowdStrike Falcon sorunu çözülmüş olacaktır.

CROWDSTRİKE KİMİN?

CrowdStrike, 2011 yılında George Kurtz, Dmitri Alperovitch ve Gregg Marston tarafından kurulmuştur. Şirketin vizyonu dünya genelinde oluşabilecek siber tehditlerle etkili bir şekilde mücadele edecek siber güvenlik yaratmak.

FALCON SİSTEMİ NEDİR?

Falcon sistemi, bilgisayar ağlarındaki tehditleri tek tek tespit eder ve bu tehditlere karşı olarak koruma sağlayan güvenlik yazılımıdır.