ABD'de otonom güvenlik robotları devriye gezmeye başladı

ABD'nin Atlanta şehrinde "robot polis" göreve başladı. Georgia eyaletindeki kent, artan suç oranları karşısında asayişi sağlamak üzere otonom bir gözetleme robotunu görevlendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.08.2024 16:21 GÜNCELLEME 26.08.2024 16:35 TEKNOLOJİ
ABD'de otonom güvenlik robotları devriye gezmeye başladı

Atlanta Emniyet Müdürlüğü, kentin Old Fourth Ward semtinde son 7 ayda 34 ciddi suç işlendiğini açıkladı.

Suç oranlarındaki artış nedeniyle Knightscope şirketi tarafından üretilen bir gözetleme robotu, semtin sokaklarında devriye gezmeye başladı. Bu robot, kamuya açık alanlarda yaşanan olağandışı durumları tespit ederek yetkililere bildiriyor.

Polisin yükünü hafifletmesi beklenen robot, insan müdahalesine ihtiyaç duymadan görev yapabiliyor.

MAHREMİYET TARTIŞMALARI GÜNDEME GELDİ

ABD genelinde güvenlik amacıyla robot kullanımının yaygınlaştığı bir dönemde, Atlanta’nın bu adımı mahremiyet tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Robotlar, plaka tanıma, anlık iletişim kurma ve acil durumları algılama gibi yeteneklere sahip olsa da, vatandaşlar bu cihazların özel hayatı ihlal edebileceğinden endişeli. Yerel halk, güvenlik önlemlerini desteklese de mahremiyetin korunması gerektiğine dikkat çekiyor.

Knightscope yetkilileri ise robotlarının sadece kamuya açık bilgileri topladığını belirterek, mahremiyeti ihlal etmediklerini savunuyor. Şirketin Başkan Yardımcısı Stacy Stephens, robotların ulusal suç veri tabanlarına erişiminin olmadığını ve yüz tanıma yazılımı içermediğini açıkladı. Ancak, yüz tanıma becerisine sahip yeni bir modelin üretim aşamasında olduğu belirtildi. Bu durum, robotların yazılımıyla ilgili şeffaflık taleplerini artırıyor.

KAYNAK : TRT Haber, Independent, Interesting Engineering, CNN, 11Alive
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR