Google hastalıkların teşhisi için yapay zekâ geliştirdi

Hastalıkların erken belirtilerini tahmin etmek için yapay zekâyı kullanmaya başlayan şirketlerin arasına Google da katıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 31.08.2024 15:09 GÜNCELLEME 31.08.2024 15:10 TEKNOLOJİ
Google hastalıkların teşhisi için yapay zekâ geliştirdi

Teknoloji devi Google, tüberkülozla mücadele eden birini tanımlamak için temel yapay zekâ modellerinden birini öksürük, burun çekme ve zor nefes alma gibi 300 milyon ses parçasıyla eğitti. Bu özelliği kullanan kişiler solunum sağlığı alanında hızlı teşhis alıp tedaviye başlayacak.

Yapay zekâyı eğiten model sayesinde örneğin, griple mücadele eden birinin konuşmasından hasta olduğu yapay zeka tarafından anlaşılacak.

Akıllı telefonlardan kolayca ulaşılabilir bu hizmet, sağlık hizmetlerine erişimi düşük olan bölgeler için umut verici oldu. Google, bu teknolojiyi, sağlık hizmetlerine erişimin zayıf olduğu coğrafyalardaki yüksek riskli popülasyonlara potansiyel olarak yardımcı olabileceği akıllı telefonlara dâhil etmek için bir Hint şirketi olan Salcit Technologies ile işbirliği yaptı. Şirket, solunum sağlığı üzerine faaliyet gösteren bir yapay zekâ girişimi olarak öne çıkıyor.

KAYNAK : Bloomberg HT
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR