Mark Zuckerberg 20 yıllık pişmanlığını açıkladı

Facebook'un (Meta) kurucusu Mark Zuckerberg, 20 yıllık yöneticiliği sırasında yaşadığı en büyük pişmanlıklardan birini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.09.2024 11:22 GÜNCELLEME 14.09.2024 11:22 TEKNOLOJİ
Mark Zuckerberg 20 yıllık pişmanlığını açıkladı

Bir podcast yayınına katılan Zuckerberg, "Geriye dönüp baktığımda pişmanlık duyduğum şeylerden biri, başkalarının bizim yanlış yaptığımızı veya sorumlu olduğumuzu iddia ettiği bazı şeyleri kabul etmemiz olduğunu düşünüyorum" dedi.

Zuckerberg devamında, "Bir siyasi problem olduğunda... bazen iyi niyetli insanlar bir problemi tanımlayıp bir şeylerin düzelmesini istiyorlar, bazen de sadece suçlayacak birini arayan insanlar var" diye ekledi.

META ÇOK KEZ ELEŞTİRİLDİ

Meta geçen yıllar içinde birçok farklı konuda eleştirilerin hedefi oldu. Seçimler sırasında yanlış bilgilerin yayıldığı yer olarak bilinmesi, Cambridge Analytica skandalı, 2017 yılında Myanmar'da gerçekleşen soykırımdaki rolü bunlar arasında sayılabilir.

Zuckerberg yaşananlar nedeniyle sık sık Kongre önünde ifade verdi ve özür diledi.

Son katıldığı podcastte "Halka arz 1,5 yıllık bir hataysa, siyasi hesaplamalar 20 yıllık bir hata" diyen Zuckerberg, "Açıkçası, hangi konularda gerçekten rol aldığımızı ve hangilerinde almadığımızı daha net ve kesin bir şekilde belirtmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Zuckerberg'e göre siyasi konularda yapılan hatalar, halka arz gibi kısa sürede telafi edilebilecek hatalara göre, çok daha ciddi sonuçlar ortaya çıkarıyor.

Facebook, 2012 yılındaki halka arzının ardından birçok sorun yaşamış ve yine eleştirilerin hedefi olmuştu.

KONGRE'DE İFADE VERDİ

Zuckerberg, Meta'nın imajını düzeltmek için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu belirtti ve ekledi, "Markamızın, belki de ilk başta hatayı yapmasaydık ulaşabileceğimiz yere geri dönmesi için muhtemelen 10 yıl daha geçmesi gerekecek."

Bu yılın başında, çocukların çevrimiçi güvenliği konulu sekizinci Kongre görünümünde, Zuckerberg, GOP Senatörü Josh Hawley tarafından sosyal medyada zarar gören çocukların ailelerine hitap etmeye çağrıldı.

Zuckerberg, ailelere "Ailelerinizin yaşadığı şeyler kimsenin yaşaması gereken şeyler değil ve bu yüzden bu kadar çok yatırım yaptık" dedi. Aileler Zuckerberg konuşurken çocuklarının fotoğraflarını havada tutuyorlardı.

MARK ZUCKERBERG DEĞİŞİYOR

Zuckerberg, son birkaç yılda imajını yeniledi, tarzını değiştirdi, fit bir görünüm kazandı ve sosyal medya gönderilerinde daha kişisel bir yaklaşım benimsedi. Ayrıca Elon Musk ile tartıştı ve bu seçim döngüsünde politikaya daha az dahil olmayı ve bir adayı desteklemeyi planlamadığını söyledi.

Zuckerberg, Temmuz ayında Threads'te yaptığı bir paylaşımda, "Sahip olduğum olumsuz geri bildirimler ve nasıl göründüğümle ilgili geri bildirimler beni daha dikkatli hale getirdi" dedi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR