Elon Musk yine yaptı yapacağını! X'ten 'ne gerek vardı' dedirten özellik!

Sosyal medya platformu X, 'engelleme' özelliğinde değişikliğe gidileceğini resmen duyurdu. Buna göre kişi, kullanıcı tarafından engellense bile açık hesaplardaki paylaşımları görmeye devam edebilecek

ABONE OL
GİRİŞ 17.10.2024 12:30 GÜNCELLEME 17.10.2024 15:42 TEKNOLOJİ
Elon Musk yine yaptı yapacağını! X'ten 'ne gerek vardı' dedirten özellik!

X'in sahibi Elon Musk, geçtiğimiz ay, X'in engelleme özelliğinde değişiklikler yapılacağını açıklamıştı. Dün ise uygulamaya ilişkin detaylara açıklık getirildi.

Yakında başlayacak güncelleme ile engellediğiniz hesaplar, hesabınız 'herkese açık' olarak ayarlandıysa tüm gönderilerinizi görebilecek, ancak hiçbir şekilde etkileşime giremeyecek.

Önceki uygulamada engelleme özelliği ile kişiler istemedikleri kişilerin paylaşımlarını görmesini ve onlarla etkileşimde bulunmasını engelleyebiliyordu.

Ancak yeni güncelleme ile engellenen hesaplar artık kişinin paylaşımlarını görüntüleyebilecek. Yalnızca beğenme, yorum veya doğrudan mesaj atma gibi etkileşimlerde bulunamayacaklar.

X'ten güncellemeye ilişkin yapılan açıklamada "Bugün, yeni güncelleme ile kullanıcılar engelledikleri kişilerle ilgili zararlı veya özel bilgileri paylaşmak ve gizlemek için engellemeyi kullanabilir. Kullanıcılar bu güncellemeyle böyle bir davranışın gerçekleşip gerçekleşmediğini görebilecek ve bu da daha fazla şeffaflık sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR