iPhone 16'da sorunlar bitmiyor! Kullanıcılar çılgına döndü...

Henüz birkaç hafta önce satışa sunulan iPhone 16 ciddi bir sorunlu karşı karşıya. Apple sessizliğini korurken kullanıcılar forumlara akın etti.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2024 14:30 GÜNCELLEME 18.10.2024 14:30 TEKNOLOJİ
iPhone 16'da sorunlar bitmiyor! Kullanıcılar çılgına döndü...

Son iki yılın en çok konuşulan telefonları iPhone 16 serisi, birkaç hafta önce dünyanın dört bir yanında satışa sunuldu.

Özellikleri ve fiyatıyla dikkat çeken yeni iPhone serisi, pek çok sorunuyla gündeme gelmişti. iOS 18.0.1 güncellemesiyle Apple bilinen sorunları giderirken, şimdi ise iPhone 16 kullanıcıları pil tüketiminden şikayetçi.

IPHONE 16'İN PİLİNE YÖNELİK ŞİKAYETLER ARTIYOR

Son birkaç gündür iPhone 16 kullanıcıları, telefonlarını boşta bıraktıklarında bile önemli ölçüde batarya tükettiğini belirten şikayetlerde bulundu.

Bir Reddit kullanıcısı iPhone 16 Pro ve iPhone 14 Pro’yu kullanarak batarya testi gerçekleştirdi. İki telefonu da aynı şekilde kullanan tüketici, iPhone 16 Pro’nun bataryasının 36 saat içinde yüzde 58’e, iPhone 14 Pro’nun ise yüzde 85’e indiğini gördü. Hal böyle olunca oklay yazılımdan kaynaklandığını işaret gösteriyor gibi.

GÜNCELLEME İLE SORUN ÇÖZÜLECEK

Çok sayıda kullanıcının yaşadığı batarya sorunu, iOS 18.1 ya da daha sonra gönderilecek iOS güncellemeleriyle çözüme kavuşacak.

 IPHONE 16'NIN SORUNLARI BİTMİYOR

Hızlı pil tüketimi iPhone 16'da şikayet edilen tek sorun değil. Kullanıcılar daha önce ekran donma ve performansla ilgili problemler yaşadığını bildirirken, Apple harekete geçti ve iOS 18.0.1 güncellemesini tüm iPhone 16 serisine sundu.

Böylece önceki sorunlar ortadan kalktı. Şimdi ise gözler bir sonraki iOS güncellemesinde ve muhtemelen pil tüketimi de yeni sürümde iyileştirilecektir.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR