2,4 milyon Tesla araca inceleme başlatıldı

NHTSA tam otonom sürüş sırasında gerçekleşen kaza ardından 2,4 milyon Tesla araca inceleme başlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2024 16:25 GÜNCELLEME 18.10.2024 16:37 TEKNOLOJİ
2,4 milyon Tesla araca inceleme başlatıldı

NHTSA tam otonom sürüş sırasında gerçekleşen kaza ardından 2,4 milyon Tesla araca inceleme başlattı.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), "Tam Otonom Sürüş" (FSD) teknolojisine sahip bir Tesla TSLA.O aracın çarptığı yayanın hayatını kaybetmesinin ardından 2,4 milyon Tesla araca inceleme başlattığını duyurdu.

ABD otomobil güvenlik düzenleyicisinin Kusur İnceleme Ofisi (ODI), yol görüşünün kısıtlandığı koşullarda FSD teknolojisi kullanılırken Tesla araçların kaza yaptığı dört rapora ulaştığını belirtti.

ODI, ön incelemelerde FSD'nin yol görüşünün kısıtlandığını tespit edip uygun tepkiyi verme kabiliyetini ve diğer çeşitli sorunları değerlendireceğini belirtti.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR